Dagens polske tal: 2.006 nye corona-smittede

polske_sygeplejersker_ventes_at_soege_arbejde_i_storbritanien_polen_polennu
Mandag var antallet af døde med covid-19 på 228 personer, og andelen af positive test var 39 procent. Smittestigningen er fortsat værst i Warszawa. Arkivfoto.

WARSZAWA: Mandag er antallet af nye corona-smittede i Polen oppe på 2.006. De fleste nye tilfælde er i Warszawa, Krakow og Gdansk.


De polske myndigheder oplyser mandag om endnu et højt antal smittede med covid-19. Dagens tal på 2.006. Rekorden blev sat lørdag med 2.367 smittede.

Flest i Warszawa, Krakow og Gdansk

De fleste nye tilfælde er konstateret i Warszawa (336), Krakow (217) og Gdansk (202). Dagens tal bringer det samlede antal smittede op på 102.084.

LÆS OGSÅ: CORONA I POLEN – DAG FOR DAG

29 er døde

Dagens antal døde med covid-19 i kroppen er på 29. De var i alderen fra 51 til 91 år. De 27 af dem, led alle af livstruende sygdomme i forvejen. I alt er 2.659 polakker nu døde med covid-19 i kroppen.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER

Polen har indført nye regler, hvor der gøres regionale forskelle i, hvordan man skal forholde sig til smittefaren. Der er et system med blå, gule og røde zoner, som er afgørende for de lokale forholdsregler. Rød farve er værst, gul er alvorlig og blå er observationsområder, hvor smitteudviklingen overvåges nøje. Hver farve har sine egne corona-regler, der nu er blevet strammet. Fra lørdag er der kommet 51 ny farvede zoner; 17 røde og 34 gule.

De officielle corona-zoner. Udsendt af Sundhedsministeriet og gældende fra 3. oktober.

LÆS OGSÅ: Polen indfører nye lokale corona-begrænsninger

Masker inde og ude

Folk i de røde og gule zoner skal bære masker – ikke kun indendørs og i offentlig transport (som over alt i Polen) – men også udendørs.

Lukker klokken 22.00

I røde zoner skal barer og restauranter nu lukke kl. 22.00, da sommersæsonens afslutning kan øge smittespredningen indendørs. Også grænsen for antallet af gæster ved bryllupper reduceres. I røde zoner er grænser 50 gæster, men i gule områder nedsættes antallet fra 100 til 75. I resten af landet nedsættes antallet fra 150 til 100 deltagere. Polske bryllupper har vist sig at være anledning til stor smittespredning, men et polske bryllup tager også tid, og er sjældent kedeligt.

polennu.dk er et frit og uafhængigt dansk medie. Vi har hver dag siden 2008 dag leveret gratis nyheder fra Polen på dansk. Hvis du gerne vil støtte vores fortsatte arbejde, så vil et bidrag kunne gøre en stor forskel. Vil du f.eks. støtte os med 100,00 kroner, så kan du gøre det ved at trykke her. Tak for din opmærksomhed.