Dagens polske tal: 2.367 nye corona-smittede

Lørdag blev der sat en ny trist smitte-rekord i Polen, og fra i dag er flere zoner blevet røde og gule, hvilket betyder at mundbind skal bæres overalt – også udendørs – i de farvede zoner. Se kortet under artiklen. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

WARSZAWA: Lørdag er der endnu engang sat en trist rekord i antallet af nye corona-smittede i Polen med 2.367 bekræftede tilfælde.


De polske myndigheder oplyser lørdag om endnu et højt antal smittede med covid-19. Der er 2.367 bekræftede tilfælde, som er det højeste antal under hele krisen. Fredag blev der også sat ny rekord med 2.292 nye bekræftede tilfælde.

Flest nye smittetilfælde er der i dagens opgørelse i Krakow (290) og Warszawa (277) regionerne. Tredje flest er der i Gdansk regionen, hvor der er 244 nye tilfælde.

Dagens tal bringer det samlede antal smittede op på 98.140.

Røde, gule og blå zoner

Polen har indført nye regler, hvor der gøres regionale forskelle i, hvordan man skal forholde sig til smittefaren. Der er et system med blå, gule og røde zoner, som er afgørende for de lokale forholdsregler. Rød farve er værst, gul er alvorlig og blå er observationsområder, hvor smitteudviklingen overvåges nøje. Hver farve har sine egne corona-regler, der nu er blevet strammet. Fra i dag er der kommet 51 nye farvede zoner til; 17 røde og 34 gule.

De officielle corona-zoner. Udsendt af Sundhedsministeriet og gældende fra 3. oktober.

LÆS OGSÅ: Polen indfører nye lokale corona-begrænsninger

Masker inde og ude

Folk i de røde og gule zoner skal bære masker – ikke kun indendørs og i offentlig transport (som over alt i Polen) – men også udendørs.

Lukker klokken 22.00

I røde zoner skal barer og restauranter nu lukke kl. 22.00, da sommersæsonens afslutning kan øge smittespredningen indendørs. Også grænsen for antallet af gæster ved bryllupper reduceres. I røde zoner er grænser 50 gæster, men i gule områder nedsættes antallet fra 100 til 75. I resten af landet nedsættes antallet fra 150 til 100 deltagere. Polske bryllupper har vist sig at være anledning til stor smittespredning, men et polske bryllup tager også tid, og er sjældent kedeligt.

LÆS OGSÅ: CORONA I POLEN – DAG FOR DAG

32 er døde

Dagens antal døde med covid-19 i kroppen er oppe på 32 mennesker. De var i alderen fra 42 til 92 år. De 30 af dem, led alle af livstruende sygdomme i forvejen. I alt er 2.602 polakker nu døde med covid-19 i kroppen.

Indlagte

Der er i dag 2.850 indlagte med covid-19 på polske hospitaler, 179 af dem i respirator. 158.038 mennesker er i karantæne.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER

polennu.dk er et frit og uafhængigt dansk medie. Vi har hver dag siden 2008 dag leveret gratis nyheder fra Polen på dansk. Hvis du gerne vil støtte vores fortsatte arbejde, så vil et bidrag kunne gøre en stor forskel. Vil du f.eks. støtte os med 100,00 kroner, så kan du gøre det ved at trykke her. Tak for din opmærksomhed.