Danmark får note om polsk krav for Anden Verdenskrig

Anden Verdenskrig
Den polske europaminister Arkadiusz Mularczyk har underskrevet 50 diplomatiske noter den 23. november. I dag landede en af dem i Udenrigsministeriet i København. Foto: Twitter.

KØBENHAVN: Polens ambassadør i Danmark, har i dag afleveret en diplomatisk note om et polsk krav om krigsskadeserstatning for Anden Verdenskrig.


Polens ambassadør i Danmark, har i dag overrakt en verbalnote til det danske udenrigsministerium. Noten er en appel til Tyskland om at kompensere for krigsskader fra Anden Verdenskrig (1939-1945).

(Artikel fortsættes under)

EKSTERNT LINK: Minister for Europa

Kræver over 6.000 milliarder for Anden Verdenskrig

I september sagde regeringspartiets formand Jaroslaw Kaczynski, at Polen vil kræve 6.200 milliarder zloty af Tyskland, for skader under Anden Verdenskrig.

Den polske minister for europæiske anliggender, Arkadiusz Mularczyk, der også er formand for den kommission der har opgjort kravet, skrev den 23. november under på 50 noter. De er nu blevet fordelt mellem udenrigsministrene i EU-landene, Europarådet, NATO og andre vigtige relationer. Og tirsdag landede noten i det dansk udenrigsministerium.

Ambassadøren mødtes ikke med den fungerende danske udenrigsminister, da han deltager i NATO udenrigsministermøde i Bukarest.

Tyskland afviser

Tyskland har flere gange afvist kravet, som ikke er nyt. Kaczynski-regeringen har flere gange fremsat krævet erstatning gennem de senere år. Men kravet til Tyskland og retorikken overfor det store naboland, er øget i takt med at EU har lukket af for pengekassen til Polen på grund af brud på aftaler om medier og retsstaten.

 

Kaczynski kræver milliarder i krigsskadeserstatning

Kaczynski kræver igen tysk krigsskade erstatning

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.