Duda vil tale om gasledning mellem Danmark og Polen

  duda_i_szczecin_przemek_golynski_polen_polennu

  Præsident Andrzej Duda blev valgt i maj sidste år, og vil tale om gasforbindelse mellem Danmark og Polen på sit møde i dag med statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Przemek Golynski, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polens præsident Andrzej Duda vil tale med statsminister Lars Løkke Rasmussen om en gasledning mellem Polen og Danmark i dag.


  Polens præsident, der onsdag kom til København, vil tale med den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen om en ny gasledning mellem Polen og Danmark – det skriver Polsk Radio.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Polens præsident kommer til Danmark i dag

  Norge – Polen

  Ifølge Polsk Radio bliver gasforbindelsen mellem Norge og Polen via Danmark, et af de centrale punkter på dagsordenen, når Polens præsident Duda møder Lars Løkke i Statsministeriet torsdag. Præsident Duda har netop været på officielt besøg i Norge.

  Ønske fra april

  I april var Lars Løkke på officielt besøg i Polen, hvor han mødtes med sin polske kollega Beata Szydlo. På mødet blev den danske statsminister mødt med det polske ønske om en gasledning, om end det ikke oprindeligt var på dagsordenen.

  Åben for dialog

  I april sagde Lars Løkke at Danmark i udgangspunktet er åben over for en dialog om Baltic Pipe, som polakkerne har døbt initiativet, men at forholdene forinden skulle undersøges til bunds. Nu tager Polens præsident så spørgsmålet op igen i dag.

  Penge og sikkerhed

  – Projektet er et eksempel på et strategisk samarbejde mellem Polen og Danmark, siger Krzysztof Szczerski, der er minister for præsidenten og daglig leder af præsidentpaladset.

  – Vi håber, at præsidentens besøg i Danmark vil vise, at gasforbindelsen ikke bare er en forretning, men også et instrument til at skabe stabilitet i Centraleuropa, siger Krzysztof Szczerski til Polsk Radio.

  Russisk afhængighed

  Etableringen af en gasledning vil være muligheden for, at Polen kan afslutte sin afhængighed af russisk gas, når aftalen med russiske Gazprom udløber i 2022.

  Polen har meddelt, at man ikke ønsker en ny langtidskontrakt med Rusland.


  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Polens præsident kommer til Danmark i dag