Efterretningstjenesterne: Russisk kampagne mod Polen

USA soldater væk fra Polen
Moskva beskylder Polen for at ville angribe Ukraine, og indlemme landet i Polen efter en folkeafstemning. Det er dog falske oplysninger, advarer talsmanden for de polske efterretningstjenester. Arkivfoto.

WARSZAWA: Talsmanden for de polske sikkerhedstjenester meddeler fredag, at Rusland spreder falske nyheder om Polen og landets rolle i Ukraine.


Talsmanden for efterretningstjenesterne og statsministeriets sikkerhedstjeneste i Polen, Stanislaw Zaryn meddeler fredag, at Rusland har skærpet indsatsen for at sprede falske nyheder om Polen. Rusland formidler, at Polen har planer om at angribe Ukraine. Det skal give Rusland en undskyldning, for at finde en ny ”fjende” og i forsøget på at splitte alliancerne indenfor NATO og EU.

En ukrainsk politiker Ilya Kiva, der er pro-russisk, angriber den ukrainske præsident Zelenskyj. Han beskylder Warszawa for at forberede et angreb på Ukraine og gøre Lviv til hovedstad. Derefter er planen at gennemfører en folkeafstemning, og indlemme Ukraine i Polen.

De russiske propagandamedier citerer den ukrainsk politiker flittigt, og tager det som bevis for polske angrebsplaner mod Ukraine. Det er ikke første gang, at Rusland spreder den løgn.

Løgne om polske planer om at besætte det vestlige Ukraine bruges af den russisk propaganda til at skræmme polakkerne. Ved at hævde at Polen planlægger et angreb på Ukraine, mener den russiske propaganda at polakkerne udsætter sig selv for en muligt russisk gengældelse.

Efterretningstjenesterne: Polen vil have Ukraine

NATO-øvelser der netop er begyndt i Polen, præsenteres på russisk tv som forberedelserne til at Polen planlægger angreb. Kreml propagandaen siger også, at Rusland vil reagere med et modangreb der vil ”ødelægge Polen”.

Et falsk dokument, der er ”underskrevet” af polsk general bruges til at bevise forberedelserne til et angreb ind i Ukraine fra Polen. I den russiske mediemaskine henvises der til oplysninger i “andre medier”.

LINK: Polsk Radio (engelsk)

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00
DKK 5.000,00

Rusland arbejder nonstop på at sprede falske nyheder

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned
DKK 200,00 pr. måned