Erhvervskonference i Billund om det polske marked

  kjeld_zacho_billund_lufthavn

  – Det er vores opgave at være serviceorgan for udviklingen i det lokale og regionale samfund, og nye flyruter skaber vækst og kulturel forståelse, sagde direktør Kjeld Zacho Jørgensen, Billund Airport A/S fornyelig ved et pressemøde med danske rejsejournalister. På konferencen i næste uge fortæller han mere om planerne i Billund Lufthavn og for markedet i Central og Østeuropa. Foto: Lars Dyhr.


  BILLUND: To ambassadører og topfolk fra Jysk og Netto er blandt talerne, når Billund Lufthavn er vært for en konference om det polske marked.


  Virksomheder og organisationer med interesse for det polske marked, får nu chancen for at høre mere om hvordan man kommer i gang. Det sker næste mandag på en erhvervskonference i Billund Lufthavn, når den nye flyrute mellem Billund/Legoland og Warszawa indvies.

  Ambassadør på første fly

  Danmarks ambassadør i Polen Ole Egberg Mikkelsen er med på det første fly fra den polske hovedstad til Billund. Polens ambassadør i Danmark Henryka Moscicka-Dendys sender omvendt det først fly afsted til Warszawa sammen med direktøren for Billund Lufthavn Kjeld Zacho Jørgensen.

  LÆS MERE
  polennu.dk: Polen kan blive et af Danmarks vigtigste eksportmarkeder

  Erhvervs konference om Polen

  Ole Egberg Mikkelsen indleder efter ankomsten erhvervskonferencen med titlen: Polen og det polske marked. Herefter er det Polens ambassadør i Danmark der overtager mikrofonen og fortæller om Polen og om mulighederne for danske forretningsfolk på det polske marked. Polens konsul i Aarhus, advokat Jesper Ørskov Nielsen, styrer løjerne dagen igennem.

  SE PROGRAM
  polennu.dk: Billund Lufthavn 27 marts

  Danske virksomheder

  To succesfulde danske virksomheder fra Vestdanmark, Jysk og Netto, deltager begge i konferencen og fortæller om hvordan de har fået succes i det store naboland, der er Danmarks niende vigtigste eksportmarked. Netto er flere år i træk kåret som Polens bedste detailkæde, og har i dag butikker i 12 ud af landets 16 regioner. Jysk har lige åbnet butik nummer 200, og Polen er det største marked hvor Jysk navnet bruges. På konferencen kan man høre mere om hvordan det kunne lade sig gøre, fra dem der var med til at gøre det, oplyser arrangøren af konferencen.

  Hjælp til danske virksomheder

  Hvis historierne om de danske erhvervseventyrer i Polen inspirerer andre til at satse på det polske marked, så er lederen af Danmarks ambassades handelsafdeling i Warszawa, Thomas Rizk også på konferencen hvor han fortæller og bistår danske virksomheder om mulighederne i Polen sammen med Eksportrådet.

  Vigtigt marked

  – Polen er et vigtigt eksportmarked for danske virksomheder. Vi har oplevet en dansk vækst i eksporten til Polen på 8 procent i 2014, og 10 procent i 2015, og selv med en forventet mindre vækst i 2016 tyder udviklingen på at væksten vil fortsætte i 2017, siger Thomas Rizk til polennu.dk.

  Fra Billund til Polen

  Dagen afsluttes med besøg fra de to polske destinationer man kan flyve til fra Billund: Warszawa og Gdansk. De to byer vil fortælle mere om, hvilke muligheder de har at byde på til erhvervsfolk og for turister generelt. Dagen afsluttes med en lodtrækning om luksusophold og fly til Warszawa og Gdansk.

  Bilateralt samarbejde

  Det er Billund Lufthavn der er vært for arrangementet, som er blevet til i et samarbejde mellem Danmarks ambassade i Warszawa/Eksportrådet, Polens ambassade i Danmark, Wizz Air og polennu.dk.

  SE INVITATION
  polennu.dk: Billund Lufthavn 27 marts