Ewa Kopacz fortsat næstformand i Europa-Parlamentet

polen_statsminister_donald_tusk_ewa_kopacz_0
Den tidligere polske statsminister Ewa Kopacz er genvalgt som næstformand i Europa-Parlamentet for yderligere to og et halvt år. Arkivfoto.

STRASBOURG: Den tidligere polske statsminister Ewa Kopacz er blevet genvalgt som næstformand for Europa-Parlamentet.


Den tidligere polske statsminister Ewa Kopacz, der tog over efter Donald Tusk da han blev EU-præsident, er genvalgt som næstformand for Europa-Parlamentet, for den resterende periode på 2,5 år.

Kopacz der er opstillet af Borgernes Platform (PO) fik 467 stemmer ved valget til næstformand. Hun er den første polske kvinde i parlamentets præsidium.

– Det er en god nyhed for Polen, som er og bliver en del af EU, skrev Donald Tusk på Twitter, da han lykønskede Kopacz med valget.

Tak til Europa-Parlamentet

– Jeg har altid forsøgt at udføre mine opgaver med fortræffelighed og det højeste engagement. Som koordinator for Europa-Parlamentet for børns rettigheder fokuserede jeg på at beskytte de yngste og mest sårbare borgere, hvis mentale sundhed og hverdagslivsvilkår led betydeligt under COVID-19-pandemien og efterfølgende lockdowns, sagde Ewa Kopacz efter genvalget.

Ewa Kopacz og Borgernes Platform (PO) tabte valget i 2015 til Lov og Retfærdighedspartiet (PiS).

Donald Tusk: Værdier står ikke til forhandling

LINK: Europa-Parlamentet (dansk)

 

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi blive meget glade. Du kan gøre det ved at donere os et beløb. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. På forhånd tak.