Fjerner hade-film med polsk katolsk biskop

Ærkebiskoppen i Krakow har udbredt had, og hans indslag er blevet fjernet af Youtube, der nu truer med at udelukke Radio Maria helt, hvis der kommer flere tilsvarende indlæg. Foto: Youtube.


Den katolske mediekanal Radio Maria har fået en advarsel fra YouTube, der har fjernet et klip med ærkebiskoppen i Krakow, Marek Jedraszewski. På 75 års dagen for Warszawa-opstanden – leverede han et homofobisk angreb – der blev videreformidlet af Radio Maria.

Truer med udelukkelse

I indslaget taler den katolske kirkes regionale overhoved blandt andet om en ny ”regnbuepest” der skal bekæmpes lige som den ”røde pest” (kommunismen fra til 1989, red.). Med regnbuepest henviser biskoppen til kampen for lige rettigheder for homoseksuelle og andre minoriteter. Han mener at de mange farver skal bekæmpes, som kommunismen blev. Men nu har Youtube fjernet indslaget, og truet Radio Maria med, at en gentagelse af spredning af had, vil medføre permanent udelukkelse af Radio Maria på Youtube.

Pædofili og homofobi

Da en dokumentarfilm i foråret afslørede katolske præsters sex-misbrug af børn, sagde partiformanden for regeringspartiet Jaroslaw Kaczynski, at præsternes misbrug af børn har sneget sig ind i kirken gennem de homoseksuelle, og derfor skal de bekæmpes. Siden Kaczynski kom til magten, er public service-medierne blevet regeringskontrolleret, mens der er tilflydt formuer til det ekstremt katolske mediehus, der står bag Radio Maria.

Kræver fyring

En stor gruppe af præster og aktive i homo-bevægelserne har nu krævet ærkebiskoppens afgang. Det vil være meget overraskende, hvis han fjernes da ærkebiskoppen blot har fulgt den linje som regeringspartiet har lagt sammen med de katolske kredse, op til det vigtige parlamentsvalg den 13. oktober.