Forsoningsmøde løste ikke regeringens uenigheder

uenigheder
Uenigheder i regeringen. Vicestatsminister Jaroslaw Gowin siger, at regeringskoalition vil arbejde på en plan frem til 2023, men at der stadig er store knaster i samarbejdet. Han udelukker ikke et valg i utide, siger han til Polsat News. Foto: Gowin/FB.

WARSZAWA: Regerings koalitionen vil holde sammen for at undgå et valg i utide, men der er stadig mange uenigheder.


Trods et forsoningsmøde søndag, er der stadig mange uenigheder i de tre partier bag regeringskoalitionen, Forenet Højre. Men regeringen vil løse problemerne, så et valg i utide kan undgås. Det siger partiformand og minister Jaroslaw Gowin.

LÆS OGSÅ: Partiledere til krisemøde

Gowin var gæst hos Polsat News. Her forklarede han at mødet i søndags ikke handlede så meget om de interne uenigheder i koalitionen, men mere om hvad der skal ske frem til 2023. Det er planen der skal sikre at den polske nationaløkonomi kommer godt ud af corona-krisen. 2023 er også det seneste tidspunkt for det næste valg i Polen. Men trods forsoningsmødet er der stadig mange uenigheder i regeringen. Men Gowin også sagde, at de tre ledere havde aftalt at holde sammen ind til valgperioden slutter.

Uenigheder i regeringskoalitionen

– Jeg vil ikke lægge skjul på at der stadig er mange spørgsmål, der skal afklares. Der er forskelle der kræver mere debat. Men i den nærmeste fremtid, faktiske i løbet af de næste par dage, så vil vi fokusere på at udarbejde en plan for god regeringsførelse frem til 2023, sagde Gowin til Polsat News.

På spørgsmålet om hvorvidt regeringskoalition vil stille op til valget i 2023 på samme liste igen, sagde Gowin at det ikke er en selvfølge. Men tilføjede, at der stadig er god tid til den beslutning, og til at løse de interne problemer.

Gowin blev også spurgt om et tidligt valg kunne betyde, at han vil indgå i en regering med oppositionen.

– Jeg har talt, jeg taler, og jeg vil fortsat have samtaler med lederen af ​​PSL, Władysław Kosiniak-Kamysz og alle de andre kloge oppositionspolitikere. Vi taler ikke om regeringsdannelse, men en sådan er regering er da en mulighed – men spørgsmålet er om det ville være godt for Polen, sagde vicestatsminister Gowin til Polsat News.

EKSTERNT LINK: Polsat News

Regeringen vil om kort tid præsentere sit program frem til 2023, sagde Gowin.

Flere nyheder fra Polen på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.