Ingen polske tv-transmissioner fra håndbold VM

Håndbold VM Polen
Håndbold VM i Egypten, der begynder onsdag, bliver ikke vist på polske tv-kanaler. Prisen for tv-rettighederne er for høje for de polske mediekøbere, og nu appellere den polske håndboldformand til den internationale håndboldpræsident, om at finde en løsning. Polen er vært – sammen med Sverige – for næste herre håndbold VM i 2023. Foto: ZPRP.

WARSZAWA: Der bliver ingen polske tv-transmission fra håndbold VM i Egypten, der begynder onsdag. Håndboldformand i appel.


Polakker og tv-seerne på de polske tv-kanaler kommer ikke til at kunne følge det polske landshold ved VM i Egypten, der begynder onsdag. Det er økonomiske krav til Polen for tv-rettighederne der i skrivende stund betyder, at de polske håndboldfans ikke kan følge deres hold på polsk tv.

Håndbold VM vigtig i Polen

De manglende tv-transmissioner fra håndbold VM har udløst skuffelse og kritik i Polen. Polakkerne skal være værter for håndbold VM i 2023. Derfor er det vigtigt for det polske håndboldforbund, at der skal optimal interesse blandt fans og sponsorer forud for håndbold VM 2023. Polen er vært sammen med Sverige.

Appel til præsident

Det polske håndboldforbunds formand, Andrzej Kraśnicki (ZPRP) har sendt en appel til præsidenten for det internationale håndboldforbund (IHF) Hassan Moustafa. Han beder om hjælp til at sikre tv-transmissioner på de polske tv-kanaler.

– Den nuværende situation er svær for mange polske virksomheder og medier. Også for tv-selskaberne. Især på grund af covid-19 pandemien. Annonceindtægterne er faldet markant, og mange virksomheder skære først ned på deres udgifter til reklame og pr, skriver den polske håndboldformand.

– Jeg håber, at præsidenten vil acceptere min anmodning, og at det vil blive muligt at transmittere kampene ud fra den nuværende økonomiske situation for tv-stationerne og hele medieindustrien, skriver Andrzej Kraśnicki til IHF præsidenten.

EKSTERNT LINK: ZPRP – Polens håndboldforbund – Håndbold VM

Håndbold VM i januar 2023

VM 2023 for mænd gennemføres i Polen og Sverige den 11. til 29. januar. Beslutningen om at tildele Polen og Sverige blev taget i november 2015 af IHF’s eksekutivkomité på et møde i Sochi, Rusland.

Den seneste store sportsbegivenhed i Polen indenfor håndbold var EM for herre i 2016.

LÆS OGSÅ: Danmark får hjemmebane i Gdansk 

em_2016_haandbold_gdansk_lars_moller_turisten

polennu.dk er et uafhængigt dansk medie, der siden 2008 har leveret gratis daglige nyheder om Polen. Støt polennu.dk med f.eks. DKK 200,00 – DKK 500,00 – eller DKK 1.000,00