Danmark får hjemmebane i Gdansk under håndbold-EM

  ergo-arena

  Ergo Arena, der ligger mellem Gdansk og feriebyen Sopot, bliver Danmarks hjemmebane. Hallen har plads til 11.000 tiskuere. Foto: pol2016.ehf-euro.com


  GDANSK: Når Polen til januar er vært ved europamesterskaberne i herrehåndbold, skal Danmarks landshold spille de indledende puljekampe i Gdansk


  Danmark kommer i øverste seedningslag sammen med Frankrig, Spanien og Kroatien, når der på fredag er lodtækning til de indledende puljer ved europamesterskaberne i herrehåndbold, som afvikles i Polen.

  Det ligger desuden på forhånd fast, at Danmark skal spille de indledende puljekampe i Gdansk.

  – Set i geografisk perspektiv den perfekte placering i forhold til at få danske tilskuere på lægterne, skriver Dansk Håndbold Forbund, DHF, i en pressemeddelelse.

  Polen spiller i Krakow

  De polske arrangører har desuden bestemt, at deres eget hold skal spille i Gruppe A, som afvikles i Krakow, ligesom Kroatien skal spille i Gruppe B i Katowice og Tyskland er forhåndsanbragt i Gruppe C i Wroclaw.

  Det betyder, at Danmark i indledende gruppe ikke kan komme op imod Frankrig, Kroatien, Spanien, Polen og Tyskland, samt at holdet ved eventuel deltagelse i mellemrunden i Wroclaw ikke møder hverken kroaterne eller polakkerne.

  Lodtrækning på fredag

  De fire seedningslag ser således ud:

  Lag 1: Danmark, Frankrig, Spanien og Kroatien

  Lag 2: Island, Polen, Sverige og Ungarn

  Lag 3: Rusland, Makedonien, Tyskland og Hviderusland

  Lag 4: Serbien, Norge, Slovenien og Montenegro

  Der trækkes lod til de fire indledende gruppe i Krakow på fredag klokken 14.30.

  LÆS MERE
  gdansknu.dk: Ergo Arena