International arrestordre mod 97-årig tysk kvinde

International arrestordre
En 97-årige tysk kvinde kræves nu udleveret fra Tyskland, til retsforfølgelse i Polen for forbrydelser mod menneskeheden, da hun var 21 år gammel. Billedet er fra den tyske koncentrationslejr Flossenbürg ved Nürnberg, hvor den tyske kvinde ifølge IPN skulle have været SS-vagt under Anden Verdenskrig. Foto: YouTube.

WARSZAWA: En polske domstol har udstedt international arrestordre mod en 97-årig tysk kvinde, der anklages for at have været SS-vagt.


En polsk domstol har udstedt en international arrestordre mod en 97-årig tysk kvinde, der bor i Berlin. Hun anklages for at have været SS-vagt i den tyske koncentrationslejr Flossenbürg ved Nürnberg i det sydlige Tyskland.

Det er IPN, det politisk kontrollerede institut for national erindring, der står bag den internationale arrestordre mod den aldrende tyske kvinde. De mener at hun var SS-vagt i lejren fra den 13. oktober 1944 og frem til den 12. april 1945. Den tyske kvinde, der dengang var 21 år gammel, anklages for forbrydelser mod menneskeheden.

Polske fanger

Den anklagede tyske kvinde skulle være en ud af 25 kvindelige vagter, der skulle holde øje med 177 polske kvinder, der blev arresteret under Warszawa-opstanden. De blev behandlet som politiske fanger, og var markeret med røde trekanter. På samme måde som jøder blev forsynet med en gul stjerne, som symbol på at de var jøder.

Dansker i lejren

Blandt fangerne i lejren var den danske vicekonsul i Danzig (nu Gdansk) Jørgen Mogensen. Han blev arresteret fordi han hjalp den dansk-polsk-britiske efterretningstjeneste. De to mest berømte herfra; Lone Mogensen og Lucian Maslocha, blev skudt af Gestapo i Hellerup i Danmark. De var få dage forinden blevet viet i Ansgar Kirken i København. De ligger begge begravet i Mindelunden. Hende, som eneste kvinde – ham, som eneste udlænding.

LÆS OGSÅ: I to grave er der ingen danske modstandmænd

International arrestordre

Kravet om udstedelsen af en international arrestordre mod den tyske kvinde, ligger nu i hænderne på de tyske myndigheder. IPN siger at tyskerne fik overdraget sagen for tre måneder siden.

Politisk ”rigsarkiv”

Det er samme IPN der står bag mange anklager mod polakker i udlandet for deres rolle under kommunismen. Instituttet har også forfalsket dokumenter, for at kunne anklage den tidligere præsident Lech Walesa, for at have været spion for Moskva.

EKSTERNT LINK TIL IPN (Instituttet for National Erindring)

Støt polennu.dk
Støt polennu.dk. Tryk på banner.