Kaczynski: Valgdatoen bliver nok søndag den 15. oktober

Partiformand Jaroslaw Kaczynski.

WOLA RZEDZINSKA: Vicestatsminister og partiformand Jaroslaw Kaczynski siger, at valget nok bliver udskrevet til afholdelse 15. oktober.


Parlamentsvalget i Polen bliver formentlig udskrevet til afholdelse søndag, den 15. oktober. Og valget bliver et valg mellem EU – eller Tyskland – som Kaczynski mener er hoved modstanderen – og så prioritering af nationale polske interesse. Det sagde han på et valgmøde søndag, ifølge det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

Valget kommer til at handle om forsvaret af Polen, og Kaczynski betegner valget som det vigtigste siden 1989, hvor Lech Walesa og Solidarnosc sikrede Polen sin selvstændighed som nation.

Valgdato: 15. oktober

Jaroslaw Kaczynski sagde, at valget formentligt vil blive afholdt søndag, den 15. oktober, men han understreger samtidig, at det er præsident Andrzej Dudas suveræne beslutning. Det skal dog påpeges, at præsidenten – der har været ansat under Kaczynski – normalt følger den stærke partiformands vilje.

Valgløfter på vej

Jaroslaw Kaczynski, der er formand for partiet Lov og Retfærdighed (PiS), lovede også søndag, at der snart foreligger et valgprogram. Men noget er helt klart forud for valget, sagde Kaczynski. Børnepenge programmet 500 plus, øges til 800 plus, og partiet vil gøre alt for at stoppe den illegale indvandring.

Valget skal udskrives til afholdelse senest den 5. november, men nu tyder alt på at det bliver søndag den 15. oktober der skal vælges repræsentanter til det polske parlaments over- og underhus – Senat og Sejmen.

Kaczynski fyrer alle vicestatsministre og bliver det selv

LINK: Kaczynski fyrer alle vicestatsministre og bliver det selv