Kollega: Bedste dommer i en VM-finale nogensinde

Bedste dommer
Den polske dommer Szymon Marciniak roses i store veninder at tidligere britisk kollega, der betegner dommerindsatsen ved søndagens finale, som den bedste ved et VM nogensinde. Foto: PZPL.

WARSZAWA: Den polske fodbolddommer Szymon Marciniak er den bedste dommer i en VM-finale nogensinde, siger tidligere kollega.


– Det var den bedste dommer præstation i VM’s historie, siger tidligere den britiske og tidligere internationale topdommer – Howard Webb, til polske WP Sportowe Fakty.

Ordene faldt efter søndag aftens VM-finale mellem Argentina og Frankrig – en kamp der også af mange, betegnes som den bedste finale i verdensmesterskabernes historie. En kamp der bød på topunderholdning, seks mål, forlænget spilletid og straffesparks konkurrence. Et opgør som Argentina vandt. Det er 36 år siden, at Argentina sidst vandt et VM. Det var dengang Diego Maradona var topscorer på for argentinerne. I dag er det Messi.

(Artiklen fortsætter under)

Polen ude af fodbold-VM med æren i behold

LÆS OGSÅ: Polen ude af fodbold VM med æren i behold

Bedste dommer nogensinde

Howard Webb, der sidst dømte ved VM i 2010, er imponeret over den polske hoveddommer Szymon Marciniak.

– Dommer Marciniak havde en meget travl aften, men han gjorde et godt stykke arbejde. Han kontrollerede spillet og tog fremragende beslutninger i alle de kontroversielle situationer. Dommeren gav hele tre straffespark, og gult kort til en spiller for at simulere et straffespark.

– Det var den bedste dommerpræstation i VM’s historie. Jeg er så stolt! Simon var fantastisk. Men hele dommerholdet fortjente stort bifald, blandt andet for offside-afgørelserne i vigtige øjeblikke, som ved det tredje mål, var flotte. Det var en fantastisk præstation af de polske dommere, og hvad angår Szymon, vil jeg understrege det igen, top, skriver dommer Webb til WP Sporty om sin tidligere polske kollega.

Polske kolleger

Szymon Marciniak havde de polske dommere Pawel Sokolnicki og Tomasz Listkiewicz med som linjevogtere. Hvis danskere genkender den polske dommer, så er der en god grund. Han dømte kampen mellem Danmark og Frankrig, som vi vil undlade at omtale yderligere.

VM-finalen var den tredje kamp for den 41-årige polske dommer Szymon Marciniak.