Norge afviser polsk anklage: Vi bidrager markant

Norge Polen
Polens statsminister Mateusz Morawiecki tiltrak sig stor opmærksomhed på et ungdomstræf i Polen. Også i Norge, hvor hans udtalelser omgående har udløst en reaktion fra Norges udenrigsminister. Foto: KPRP.

OSLO: Norges udenrigsminister afviser beskyldning fra Polens statsminister om at Norge tjener på krigen og bør dele pengene ud.


Norges udenrigsminister Eivind Vad Petersson afviser beskyldninger fra Polens statsminister Mateusz Morawieckis om at Norge tjener store penge på krige i Ukraine.

– Vi har bidraget væsentligt i støtten til Ukraine, siger den norske udenrigsminister. Han siger også, at i modsætning til hvad den polske statsminister oplyser, så lider Norge også tab under krigen i Ukraine. Petersson siger, at energipriserne også stiger i Norge, skriver onet.pl.

– Norge har bidraget væsentligt til at støtte Ukraine og vil gøre det meget mere i fremtiden, siger Petersson. Han understreger også, at selv om olieindtægterne er stigende, så er den fond der forvalter de norske oliemilliarder faldet med 550 milliarder norske kroner i værdi siden krigen brød ud.

(FORTSÆTTES UNDER)

Norge og Polen udviser hinandens diplomater

Kritik af Norge i weekenden

I weekenden sagde den polske statsminister:

– Kære norske venner. Det er ikke normalt, og det er ikke retfærdigt. I har store fordele af krigen, der er udløst af Putin. Det er et tilfælde for krigen i Ukraine er ikke Norges skyld – men I tjener indirekte penge på krigen, sagde Mateusz Morawiecki.

– I bør dele de penge med det samme. Jeg siger ikke, det er nødvendigt for Polen, men for Ukraine er det, for det er dem, som er mest berørt af denne krig, sagde den polske statsminister.

Den polske regering er under pres, fordi EU tilbageholder penge til Polen. Senest har EU indefrosset udbetalinger, som modregning for dagbøder Polen nægter at betale.

Det er ikke første gang, at der er kure på tråden mellem Oslo og Warszawa. Tidligere er en polsk diplomat blev udvist, for at blande sig i tvangsfjernelse af polske børn i Norge.

Norges regering stopper udbetalinger til Polen

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00
DKK 5.000,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned
DKK 200,00 pr. måned