Ny polsk ambassadør tiltrådt og godkendt i Danmark

Ambassadør
Polens nye ambassadør Antoni Falkowski blev formelt indsat fredag som den højeste polske repræsentant i Danmark. Foto: Polens ambassade.

KØBENHAVN: Den nye polske ambassadør i Danmark, Antoni Falkowski, er akkrediteret hos Dronningen og er nu indsat som Polens repræsentant.


Antoni Fałkowski er tiltrådt som ny polsk ambassadør i Danmark, efter at været taget i ed hos Dronning Margrethe på Fredensborg Slot fredag.

– Polen og Danmark er venner, allierede og naboer på hver sin side af Østersøen. Vi er forenet gennem vores medlemskaber af EU, NATO og OECD, sagde ambassadøren efter udnævnelsen.

– I lyset af de globale og regionale udfordringer har vores lande brug for gensidig forståelse og respekt for at håndtere dem med succes. Danmark har altid været en pålidelig politisk og økonomisk partner for Polen. Jeg ser frem til at fremme et tæt samarbejde, sagde Antoni Fałkowski.

Ambassadør med energi baggrund

Den nye ambassadør er uddannet på Warszawa Universitet i 2004 og har de senere år arbejdet i økonomiministeriet, miljøministeriet og på Polens ambassade i Oslo. Har arbejdede han med forberedelserne til polsk køb af norsk gas gennem Baltic Pipe gasledningen, der står færdig i oktober. Tidligere arbejdede den nye ambassadør for et konsulentfirma i England. Han har specialiseret sig i energiforhold og EU-regulering af området, og har arbejdet i tre år for de statsejede energigiganter PLN Olen og PGNiG.

Antoni Falkowski blev udpeget til ambassadør i Danmark den 30. november sidste år, og kom til Danmark i marts. Antoni er gift med Wiktoria, og de har tre sønner.

Fredag blev han formelt indsat som Polens ambassadør i Danmark.

Ambassadør rejser hjem med fin dansk orden

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00
DKK 5.000,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned
DKK 200,00 pr. måned

Tyskland er fortsat uden ambassadør i Polen