Officielt: Resultat af valget til Europa-Parlamentet

Der er et officielt resultat af valget til Europa-Parlamentet, oplyser den nationale valgkommission. For første gang i ti år er Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) ikke det største parti ved et valg i Polen. Valgets vinder Donald Tusk sammen med valget vinder ved de første frie valg i Polen i 1989 – Lech Walesa. Privatfoto.

WARSZAWA: Polens nationale valgkommission har offentliggjort det endelige resultat af valget til Europa-Parlamentet. Valgdeltagelsen var på 40,65 procent.


Endeligt resultat: Donald Tusk og Borgernes Platform (PO) er for første gang i ti år blevet større end det tidligere regeringsparti, Lov og Retfærdighed (PiS). Afstanden mellem de to er skrumpet i forhold til exit poll fra søndag klokken 21.00.

Officielt resultat

  • Borgernes Platform (PO) 37,06 procent
  • Lov og Retfærdighed (PiS) 36,16 procent
  • Konføderationen 12,08 procent
  • Tredje Vej (PSL/PL2050): 6,91 procent
  • Venstre (Lewica) 6,3 procent

Valgdeltagelsen

Valgdeltagelsen er på 40,65 procent, og andelen af afgivne stemmer på landet, var markant lavere end ved valget i 2019. Fleste stemte i Warszawa-regionen 46,95 procent – Krakow-regionen 43,23 procent og Gdansk regionen med en valgdeltagelse på 42,61 procent.

I det sydlige og østlige egne af Polen blev Lov og Retfærdighedspartiet med Jaroslaw Kaczynski størst, mens Borgernes Platform og Donald Tusk er størst mod i det centrale, nordlige og vestlige Polen.

Exit poll: Donald Tusk vinder valget stort

Officielt resultat – vi skriver historier fra Polen hver dag, men vi har fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde – f.eks. med et engangsbeløb på 200 eller 500 kroner. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.