Penge til voldsofre brugt til hetz mod kirkens ”fjender”

I flere betalte artikler i polske medier, advarer regeringen mod kirkens fjender, som man mener er LGBT-bevægelserne, EU-tilhængerne og kandidaterne til præsidentvalget den 28. juni. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens justitsminister har købt artikler i flere medier, der advarer mod udenlandske kræfter og LGBT-bevægelserne, fordi de vil kirken til livs.


Præsidentvalgkampen er i fuld gang i Polen, og det står nu mere og mere klart, at kampen mod ”regnbue-bevægelserne” (LGBT) bliver det store tema for regeringspartiets skræmmekampagne op til valget den 28. juni. Og alle midler tages i brug. Nu kan flere medier afslører, at den polske justitsminister har købt artikler i flere medier med LGBT-fjendske budskaber. Den polske regering vil forsøge at bruge LGBT-rettighederne og EU-værdier som skydeskive mod de øvrige kandidater forud for valget.

Artiklerne er blandt andet trykt i ugemagasinet Do Rzeczy med overskrifterne: ”Til forsvar for kristne” – og ”Katolikker er truet”. I artiklerne, som er bestilt af Polens justitsminister, sammenlignes LGBT-rettighederne med sovjet-tidens kommunisme.

Vice-justitsminister Marcin Romanowski, er citeret i den sponsorerede artikel, hvor han udtaler:

– Kristne er den mest forfulgte religiøse gruppe i verden, og antallet af angreb øges år for år, står der i en af artiklerne, som også beretter om, at den slags angreb er Polen normalt udsat for en gang hvert 100 år.

Skal straffes

– Angrebene på kirken er en del af en planlagte politiske strategi. Hvis vi skal straffe antisemitisme, bør vi vel også straffe folk der bekæmper kristendommen, siger vicejustitsministeren i artiklen med henvisning til LGBT-bevægelserne.

Forsiden af ugemagasinet Do Rzeczy fortæller at man skal stemme på præsident Andrzej Duda til valget den 28. juni. Grafik.

Pædofile præster

Artiklerne kommer i kølvandet af nye afsløringer om sexmisbrug af de katolske præster, og en ny film viser hvordan en biskop, har dækket over sine præstekolleger. Sidste år udtalte partiformand Jaroslaw Kaczynski, at det var ”regnbue-pesten fra Vesteuropa”, der var skyld i sexmisbruget i den katolske kirke.

Journalister fra Gazeta Wyborcza har konfronteret vicejustitsministeren med sagen om de sponsorerede artikler. Romanowski mener, at den polske regering har handlet rigtigt, når man er i en situation hvor kirken er under angreb.

– Derfor er jeg enig med formanden for partiet Lov og Retfærdighed (PiS), Jaroslaw Kaczynski, der siger, at ethvert angreb på kirken er et angreb på Polen, siger vicejustitsministeren.

Mere fra Polen på dansk?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.
DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.