PiS bekræfter: Jaroslaw Kaczynski er indlagt

Jaroslaw Kaczynski indlagt
Jaroslaw Kaczynski vil stoppe sine politiske modstandere gennem beskyldninger om samarbejde med Moskva fra 2007. Ser man længere tilbage, har Kaczynski-familien stærke og kritisable bånd til kommunismen og til Moskva, dengang landet blev styret derfra. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.

WARSZAWA: Regeringspartiets formand Jaroslaw Kaczynski er indlagt, siger en talsmand for regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS).


Jaroslaw Kaczynski, formand for regeringspartiet er blevet indlagt. Det bekræfter PiS-talsmanden Rafal Bochenek efter et pressemøde onsdag. Han blev spurgt, om det er rigtigt at Kaczynski er på hospitalet og udelukket fra alle aktiviteter.

– Formanden Jaroslaw Kaczynski er på hospitalet, men det har været planlagt længe. Alt går efter planen, vær ikke bekymret. Alt går godt, sagde talsmanden. Ifølge det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP er der tale om en ortopædisk operation.

Indlagt efter turne

Det har ellers vakt stor undren, at Jaroslaw Kaczynski har aflyste en stor anlagt valgturne rundt i Polen. Sidste besøg var i Chojnice. Turneen har udløst voldsomme reaktioner, blandt andet fordi Kaczynski kom med udtalelser om, at kvinder drikker for meget og andre kontroversielle udtalelser.

(Artiklen fortsætter under)

Kaczynski: Polske kvinder drikker for meget til at få børn

I 2021 skrev flere medier, at Jaroslaw Kaczynski skulle opereres, og at rehabilitering vil udelukke ham fra politisk aktivitet i lang tid, sagde en PiS-talsmand den gang.

– Jarosław udsætter indgrebet (implantation af et knæled), men han kan ikke udsætte det på ubestemt tid. Jeg vil anbefale ham at gennemføre operationen så hurtigt som muligt, selvom han så vidt jeg ved ikke er ivrig efter at gøre det, fordi det ville udelukke ham fra politisk aktivitet – og uden ham som leder og leder af partiet. Ja, så kan alt kollapse, sagde en PiS-politiker sidste år.

De seneste uger har da også vist, at den polske regering har store interne uenigheder, ikke mindst i forhold til forsøget på at få frigivet indefrosne EU-midler.

(Artiklen fortsætter under)

Trækker forslag om domstole der skulle frigive EU-midler

Kaczynski gennemgik en knæoperation allerede i 2019, og det er ifølge talsmanden samme knæ der skal opereres.

På regeringspartiets sociale medier, fortælles der ikke om formandens hospitalsbesøg.