Polens energiminister fyret efter intern uro

Energiminister Polen
Den 71-årige energiminister blev onsdag afskediget, oplyser han på Facebook. Hvad der er baggrunden for fyringen, er uvist, men der har længe været intern uro i regeringen på energi og miljøområdet. Her besøger han den danske stand i Katowice 2018. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens energiminister Piotr Naimski oplyser at han er blev afskediget. Det meddeler det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.


Polens energiminister Piotr Naimski stoppede onsdag som minister. Det skriver han på Facebook, ifølge det statskontrollerede nyhedsbureau PAP. Det er ingen officiel begrundelse, andet end at Naimski har udført sit arbejde, men der har længe været intern uro i regeringen, ikke mindst på energiområdet. Onsdag meddelte ministeren, at Polen ikke kommer til at mangle kul i den kommende sæson.

– Den 20. juli blev jeg afskediget fra min post, skriver den 71-årige Naimski blandt andet på Facebook (se link til opslaget nederst i artiklen).

Og meddelelsen bekræftes af regeringen. Den polske statsminister skriver i et Tweet:

– Piotr Naimski har været en af ​​Polens bedste energieksperter i mange år. Baltic Pipe og mange andre projekter, der udgør strukturen bag Polens energisikkerhed, er hans værk. I dag fuldender han sin mission i regeringen. Jeg takker ham for hans arbejde og engagement, skriver Mateusz Morawiecki.

Piotr Naimski har været med i Kaczynski-regeringen siden 2015, og var sikkerhedsrådgiver for statsminister Jerzy Buzek (1999-2001) og han arbejdede også for daværende præsident Lech Kaczynski (2008-2010). Han har været medlem af det polske parlament fra 2011 til 2019.

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

LINK: Opslaget om fyringen – Facebook (kun polsk)

Polens energiminister: Vi har kul nok til hele vinteren