Polens energiminister: Vi har kul nok til hele vinteren

Wieliczka_saltminen_ved_Krakow_i_Polen_polennu
Der er kul nok i Polen til vinter, forsikrer energiministeren efter meddelelsen om at de polske kullagrer var tomme. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens energiminister afviser at polakkerne kommer til at mangle kul. Vi har kul nok til vinteren, siger han.


Polen har kul nok til fyringssæsonen og efterspørgslen vil blive dækket af polsk kulproduktion og import. Det siger energiminister Piotr Naimski i en samtale med Polsk Radio ifølge magasinet wPolityce. Udtalelsen kommer efter, at det i sidste uge blev konstateret, at de polske kullagrer, var tomme. Men det afviser ministeren nu.

Adspurgt om polakkerne vil have kul nok til at kunne opvarme deres hjem til vinter, sagde han:

– Polen vil have nok kul, både fra vore egne nationale miner og fra udlandet. Vi løber ikke tør for kul, siger ministeren. Naimski siger også, at Europa er midt i en energikrise, der er forårsaget af krigen i Ukraine og af Ruslands handlinger på markedet.

– I Polen er vi bedre forberedt på situationen end i andre dele af vores kontinentet. Situationen vil i høj grad afhænge af vejret. Hvis vinteren bliver kold, minus 20 grader i en måned, så bliver situationen svær, siger ministeren.

– Men hvis vinteren bliver som de seneste, så vil slutbrugerne formentlig ikke engang mærke, at vi befinder os i en krisetilstand, siger ministeren.

– Regeringen har besluttet, at stigninger i energipriserne bliver meget begrænset det kommende år, siger Naimski.

Naimski meddelte også, at regeringen arbejdede på en ny engangsydelse til familier, der bruger kul til boligopvarmning.

 

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

LINK: Lov og Retfærdighedspartiets (PiS) hjemmeside