Polens hær vil træne flere civile til krig

Polens hær
Polens hær vil ny udvide kurser for borgere i færdigheder til krig og overlevelse. Det fortalte den polske forsvarsminister mandag. Foto: MSZ.

WARSZAWA: Polens hær vil træne 8.000 civile i grundlæggende militære færdigheder og overlevelse. Det sker på baggrund af krigen i Ukraine.


Polens hær tilbyder at uddanne op til 8.000 civile i grundlæggende militære færdigheder, og uddannelse der gør dem i stand til at overleve i den kolde vinter. Det er en forhøjelse af tidligere tilsagn, siger embedsmænd til det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

(Artiklen fortsættes under)

Polens vicestatsminister og forsvarsminister Mariusz Błaszczak sagde på et pressemøde, at det første udbud udløste stor interesse, og derfor fordobles antallet, siger ministeren mandag.

– Vi er klar til at træne mere end 8.000 mennesker i 31 garnisoner over hele landet, sagde forsvarsministeren. Deltagerne lærer at håndtere våben, overlevelsesteknik, første hjælp og meget andet.

Polens hær: Velkommen 15 – 65 år

Tilbuddet fra Polens hær er rettet mod borgere på mellem 15 og 65 år. De kan tilmelde sig via sociale medier og på forsvarsministeriets hjemmeside.

– Vi opfordrer alle til at gennemgå den grundlæggende træning sammen med soldater fra den polske hær, sagde Błaszczak på mandagens pressekonference.

Tirsdag har Rusland ført sin seneste krig mod Ukraine i 300 dage.

Medie: Polen opbygger Europas bedste hær

LÆS OGSÅ: Polens hær Europas bedste?

Støt polennu.dk og få mere viden

Flere informationer og nyheder fra Polen på dansk? Vil du hjælpe til? Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.