Medie: Polen opbygger Europas bedste hær

Angreb på Europa
Rusland forbereder angreb på Europa, mener flere efterretningskilder overfor tyske Bild. Rusland bruger næste år en tredjedel af statsbudgettet på forsvaret. Det højeste beløb siden Sovjetunionens kollaps i 1991. Polsk efterretningschef mener NATO har travlt for at imødegå truslen. Privatfoto.

KØBENHAVN: Polen er på vej til at opbygge EU’s mest slagkraftige hær, og polakkerne er en af de vigtigste allierede for USA, skriver Politico.


Polen er på vej til at opbygge EU’s mest heftige landstyrker, og har styrket sin rolle som en vigtig allieret for USA i Europa, skriver det amerikanske medie Politico.

– Landet har, hvad der uden tvivl er Europas bedste hær, og den vil kun blive stærkere, skriver Politico mandag.

(Artiklen fortsættes under)

LINK: Politico om Polens hær

Mediet skriver blandt andet på baggrund af samtaler med en højtstående embedsmand ved den amerikanske hær i Europa. Han roser Polen for at spille en nøglerolle i støtten til Ukraine, og i at styrke NATO-forsvaret af de baltiske lande.

– Polen er blevet vores vigtigste partner på det europæiske kontinent, siger den amerikanske embedsmand, der ønsker at være anonym, til Politico. Det fremhæves også, at Warszawa har lovet at øge forsvarsbudgettet fra 2,4 procent til 5,0 procent af BNP. Mediet skriver også, at Tyskland – som eller har været den vigtigste partner for USA i Europa, bruger kun omkring 1,5 procent af BNP på forsvar.

Den polske forsvarsminister Mariusz Błaszczak sagde tidligere på måneden, at nedskæringerne i de offentlige budgetter, ikke vil ramme forsvarsudgifterne. Ministeren er også vicestatsminister.

Polen forhandler i øjeblikket med USA om at fremskynde leveringen af amerikanske våben, herunder HIMARS raketsystemer og Apache-angrebshelikoptere.

(Artiklen fortsættes under)

Polen får Patriot luftforsvarssystem fra Tyskland

Polen har også købt det amerikanske Patriot luftforsvarssystem, tyrkiske Bayraktar TB2 kampdroner og K239 Chunmoo raketartillerisystemer fra Sydkorea.

Forsvarsministeren sagde i sommer, at Polen vil opbygge den stærkeste hær blandt NATO-landene. Polens parlament godkendte i juli finansloven for 2023, hvor 3 procent af BNP går til forsvaret.

Støt polennu.dk og Polen i Danmark

 

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.