Polens luftrum lukket for russiske flyselskaber

lukket luftrum
Fra midnat er det forbudt for russiske fly at bruge polsk luftrum, og det gælder alle russiske fly. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen lukker sit luftrum for alle russiske flyselskaber og fly. Det har den polske statsminister netop meddelt.


Polen har lukket sit luftrum for russiske flyselskaber. Det har den polske statsminister Mateusz Morawiecki meddelt fredag eftermiddag.

– Jeg har i gang sat et arbejde, der vil føre til lukning af luftrummet over Polen for russiske flyselskaber, skrev statsministeren. Regeringens talsmand Piotr Müller bekræfter, at de nye regler er ved at blive udarbejdet, og at forbuddet vil gælde fra midnat – natten til lørdag.

Lukket luftrum vigtigt for Rusland

Rusland bruger polsk luftrum som hovedkorridor fra Europa, og det er den polske oppositionspolitiker Kamil Heyka, der har gjort statsministeren opmærksom på muligheden for at udelukke russiske fly.

Rusland roser sig selv for invasionen af Polen

Der har været tale om et generelt EU-forbud mod russiske fly, men det er EU-lederen tilsyneladende ikke blevet enige om.

Ifølge tal fra det polske lufthavns agentur (PANSA) var der i midten af februar mellem 250 og 350 daglige flyvninger til Polen. Mellem Rusland og EU var der i alt mellem 970 og 1.110 daglige flyvninger – mange af dem gennem polsk luftrum.

LINK: Polens luftfartsmyndigheder PANSA