Polens præsident: Ukraine bliver medlem af NATO

Ukraine bliver medlem af NATO, siger den polske præsident under et pressemøde ved NATO-topmødet i Vilnius. Foto: Marek Borawski, KPRP.

VILNIUS: Polens præsident siger onsdag morgen, at Ukraine bliver medlem af NATO. Aftaleteksten siger det klart, fastslår han.


Ukraine bliver medlem af NATO. Det siger Polens præsident Andrzej Duda onsdag morgen på et pressemøde i Vilnius. Det skriver det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

– Vilnius-topmødets kommuniké fastslår, at Ukraine bliver medlem af NATO, siger Duda. Han understreger også, at Ukraine har fået en let vej til endelig optagelse af alliancen.

Præsidenten mener, at det er meget vigtigt at understrege. Han er også tilfreds med, at der nu er oprettet et særligt NATO-Ukraine råd, der skal bane vejen for medlemskab. Duda slog også fast, at der er aftalt et flerårigt støtteprogram, der skal sikre at Ukraine kan træde ind teknisk og logistisk i NATO-standarder.

Den polske præsident sagde også, at han straks efter hjemkomsten fra Vilnius ville indkalde til et møde i det nationale sikkerhedsråd i Polen og orientere om NATO-topmødets beslutninger.

Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.

Polen kræver ikke højere NATO-bidrag på topmøde

LINK: Polen kræver ikke højere NATO-bidrag på topmøde