Polens udenrigsminister har taget sin afsked

Polens udenrigsminister Jacek Czaputowicz, der tidligere på året besøgte Danmark, har trukket sig. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

WARSZAWA: Polens udenrigsminister Jacek Czaputowicz har torsdag formiddag trukket sig.


Polens udenrigsminister Jacek Czaputowicz har meddelt det polske nyhedsbureau PAP, at han fratræder.

Det er anden gang på få dage, at en minister trækker sig. For få dagen siden trak sundhedsministeren – eller ”corona-ministeren” sig fra Mateusz Morawieckis regering.

I en meddelelse fra Udenrigsministeriet hedder det: – Ministeren har tidligere udtalt, at præsidentvalget efter [juli] ville være et godt øjeblik til forandring i spidsen for Polens diplomati.

Formanden for regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) Jaroslaw Kaczynski, har varslet en ny regering med en halvering af antallet af ministre lige efter sommerferien. Formentlig i september.

Opdateres.

Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.