Politiet har lagt jernring om Jaroslaw Kaczynskis hus

Politiet er massivt til stede natten mellem torsdag og fredag, for at beskytte Jaroslaw Kaczynskis hus i Warszawa mod talrige demonstranter, der ikke vil finde sig i en ny abortlov. Flere og flere kommer til. Foto: Free European Media.

OPDATERING: Politiet, der er trukket i kampuniformer, har slået ring omkring Kaczynski hus, hvor utilfredse polakker demonstrere. Der har været flere voldelige sammenstød, og politiet har brugt tåregas.


Der er politi så langt øjet rækker. Busser og sporvogne er hindret passage. Flere hundrede betjente er udstationeret for at beskytte regeringspartiets formand – og landets vicestatsminister – Jaroslaw Kaczynskis hus i Warszawa. Politiets henstillinger om at vige på grund af corona-truslen, overhører de flere tusinde demonstranter.

Voldelige sammenstød og tåregas

Der har været flere fysiske sammenstød mellem politi og demonstranter, og politiet har skiftet til kampuniformer. Situationen er anspændt, og politiet har flere gange brugt tåregas.

Politisk dom

Det er en dom i den politisk udpegede Forfatningsdomstol, der har udløst protesterne. Dommen betyder, at abort i praksis er blevet total forbudt i Polen. Polakkerne ved godt hvem den virkelige bagmand er; nemlig Jaroslaw Kaczynski.

Politistyrkerne hører nu ind under Kaczynskis ansvarsområde som vicestatsminister.

Scenerne foran Kaczynskis hus, giver uhyggelige mindelser om situationen i Hviderusland, hvilket også fortælles af flere af demonstranterne til de talrige politistyrker der er udstationeret.

Mere nyt fra Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.