Politiet vil indlede sag mod Jaroslaw Kaczynski

Politiet vil indlede sag mod Jaroslaw Kaczynski, efter at han endnu engang fjernede og ødelagde en krans ved Smolensk monumentet i Warszawa. Foto: PiS.

WARSZAWA: Politiet vil indlede sag mod Jaroslaw Kaczynski, men har ikke anholdt ham da hans forbrydelse er dokumenteret af film og foto.


Politiet vil tage skridt mod Jaroslaw Kaczynski, efter at han på Smolensk årsdagen igen ødelagde og fjernede en krans foran Smolensk monumentet i Warszawa.

Onsdag er det årsdag for Smolensk ulykken, der kostede 96 polakker livet, heriblandt præsident Lech Kaczynski, tvillingbror til Jaroslaw Kaczynski. Årsdagen er mindet mange steder i Polen onsdag.

SE MERE: SMOLENSK ULYKKEN SIDEN 2010

På kransen stod teksten: Til minde om de 95 ofre for Lech Kaczyński, som, ignorerede alle procedurer, og beordrede piloterne til at lande i Smolensk under ekstremt vanskelige forhold. Hvil i fred. Nationen Polen.

Trodsede politiets advarsler

Det er ikke tilladt at udøve hærværk eller at stjæle i Polen, men partiformand Jaroslaw Kaczynski ignorerede politiets advarsler. Kaczynski fortsatte selv om han var omgivet af politiet, der ikke foretog en anholdelse. Nu vil politiet indlede en sag mod Jaroslaw Kaczynski.

(Fortsættes under)

Onsdag aften kom en meddelelse fra Warszawa Politi:

– I dag, på Piłsudski-pladsen ved monumentet for ofrene for Smolensk-tragedien, var der en hændelse, der involverede en parlamentariker, der tog en krans der var lagt på stedet af en anden person, skriver politiet på de sociale medier, og henviser til hjemmesiden. Her står der yderligere:

– Politifolk dokumenterede hændelsens forløb, hvor vores anti-konfliktteam også udførte aktiviteter i et forsøg på at forhindre en overtrædelse af loven og informere MP om hans adfærd.

– Da hele hændelsen blev registreret, og da parlamentarikeren er en velkendt person, var det ikke nødvendigt med en tilbageholdelse (anholdelse, red.) for at sikre et korrekt forløb af sagen, så der var intet grundlag for det. Yderligere handlinger i ovennævnte tilfælde vil blive udført i overensstemmelse med de gældende regler. Underskrevet:  KSP-talsmand, underinspektør Robert Szumiata.

SE MERE: SMOLENSK ULYKKEN SIDEN 2010

Partiformand Jaroslaw Kaczynski mener, at det var Donald Tusk og Vladimir Putin der stod bag ulykken, og har siden hans parti kom til magten i 2015, forsøgt at finde beviser for påstanden. Ulykken er dog fuld ud opklaret, og det ventes at alle undersøgelser af ulykke, formelt afsluttes inden årets udgang.

Smolensk ulykken: 96 polakker døde uden grund

Smolensk-ulykken TV2 News 10. april 2010 - Jens Mørch, polennu.dk