Polsk prisvindende film med æsel er månedens film

Det gode æsel Eo, stikker af fra tvangsarbejde og begiver sig ud i verden. Filmen er internationalt prisbelønnet, og er månedens film i juli i Cinemateket ved Det Danske Filminstitut. PR-foto.

KØBENHAVN: Den Cannes-prisvindende film Eo med et æsel i hovedrollen er månedens film i juli i Cinemateket i Det Danske Filminstitut.


Den prisvindende polske film Ea – lavet af Jerzy Skolimowski – er månedens film i Cinemateket i Det Danske Filminstitut i juli. Udover en særforestilling i Grand Teater tidligere på året, er det første gang at den populære film vises i Danmark.

(Fortsættes under)

EO (Jerzy Skolimowski, 2022) - U.S. Release Trailer

‘Eo’ var en af sensationerne fra sidste års festival i Cannes, hvor den vandt juryens pris. Siden er den blevet nomineret til en Oscar i kategorien ‘bedste internationale film’.

Film: Æsel på rejse

Jerzy Skolimowskis film tager os med på en rejse gennem det moderne Europa – som det opleves af filmens langørede titelkarakter, der er et æsel. Æslet Eo bliver smidt ud af det cirkus, hvor den er vokset op, og bliver pakdyr på en bondegård. Men Eo finder sig ikke i det, og stikker af for at begive sig ud i verden.

Undervejs møder æslet Eo både gode og dårlige mennesker, der repræsenterer forskellige facetter af det moderne Europa. Verden er et mystisk sted, set gennem et æsels melankolske øjne, og den unikke, gribende film handler ikke mindst om menneskehedens tåbeligheder og om vores forkvaklede forhold til dyr.

Filmen Eo er flot fotograferet af Michael Dymek og den rummer også et imponerende lydunivers. Filmen vises med danske undertekster, og den første forestilling er den 6. juli.

LINK: Cinemateket – mere info og billetter

Polens kandidat til en Oscar filmpris vises i Danmark

LINK: Polens kandidat til Oscar-filmpris vises i Danmark

Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.