Polens kandidat til en Oscar filmpris vises i Danmark

Polens oscar filmpris bidrag nominering
Jerzy Skolimowskis film – EO – der handler om et æsel der er født i et polsk cirkus, er Polens bidrag til en Oscar-filmpris. PR-foto.

KØBENHAVN: Polens kandidat til en Oscar filmpris: EO – der er lavet af Jerzy Skolimowski – vises en enkelt gang i Danmark.

LÆS  Direkte fly mellem Danmark og Polen som aldrig før

Polens kandidat til en Oscar filmpris – filmen EO af Jerzy Skolimowski – kan ses ved en enkelt forevisning i Danmark. Det sker lørdag i biografen Grand Teatret i København. Se trailer for filmen nederst på siden.

– Jeg er glad for at vi har muligheden for at vise filmen. Det bliver nok den eneste chance for at se filmen i Danmark, forudser Kim Foss, Grand Teatret.

Den polske Oscar-nominering – EO – handler om et æsel der er født i et polsk cirkus. Filmen er nomineret i kategorien: Bedste udenlandske film.

Pris i Cannes

Jerzy Skolimowskis film fik verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes, hvor den blev tildelt juryens pris – en pris der også tilfaldt den italienske film: De otte bjerge.

En Oscar filmpris?

Polens kandidat til en Oscar filmpris tager os med på en rejse gennem det moderne Europa – som det opleves gennem et æsels øjne. Efter at æslet Eo ikke længere kan opretholde sit ’arbejde’ på det cirkus, hvor dyret er opvokset, lander det som pakdyr på en bondegård. Men friheden kalder, og Eo stikker af. Og så starter eventyret ellers – med masser af møder med mennesker, dyr og menneskelig dårskab – og en god dosis af det modsatte, heldigvis. NB: Filmen vises med danske undertekster, men er endnu ikke hjemkøbt til dansk distribution.

LÆS  Hæder til danske soldater på flagdag i Polen

LINK: Køb billet

 

EO (Jerzy Skolimowski, 2022) - U.S. Release Trailer

 

LÆS  Nyt nummer af polsk magasin udkommet i Danmark