Præsident-kandidat har samlet 1,6 millioner underskrifter

borgmester
Rafal Trzaskowski, borgmester i Warszawa og præsidentkandidat.

WARSZAWA: Den nye præsident-kandidat Rafal Trzaskowski, har på en uge samlet over 1,6 millioner underskrifter. Regeringspartiet har indledt hetzen mod den nye kandidat.


Borgmesteren i Warszawa, Rafal Trzaskowski, der nu også er præsidentkandidat til valget den 28. juni, har afleveret 1.622.868 underskrifter, der støtter hans kandidatur. I dag udløb fristen for at samle de 100.000 underskrifter det kræver, for at man kan stille op som præsident i Polen. I hans kampagne stab, har man villet sikre sig mod underskrifter der kunne blive erklæret ugyldige, samt at man gerne ville vise, at der er et stort mandat bag den 48-årige Warszawa-borgmester.

Rafal Trzaskowski blev først kandidat efter det stod klart, at præsident-valget den 10. maj ikke blev gennemført. Den hidtidige kandidat for Borgernes Platform (PO) trak sig, efter skuffende målinger. Rafal Trzaskowski er den eneste nye kandidat til valget. De øvrige havde i forvejen indsamlet de nødvendige underskrifter.

Politiske modstandere hjalp til

Over hele Polen, og udenfor landets grænser, har støtter indsamlet underskrifterne på rekordtid. Donald Tusk har f.eks. indsamlet mere end 400 underskrifter i Bruxelles. Også flere af de øvrige præsidentkandidater, har hjulet til med at indsamle underskrifter for Rafal Trzaskowski.

Kaczynski advarer

Formanden for regeringspartiet, Jaroslaw Kaczynski, advarer polakkerne mod den nye kandidat. Han beskylder ham for at ville have flere flygtninge til Polen, for at samarbejde med muslimske terrororganisationer og for at ville ødelægge den polske katolske kirke med ”regnbue-pest” (Kaczynskis ord for LGBT bevægelsen).

Den nye præsidentkandidat hænges ud som ekstremist.

De regeringsvenlige medier er allerede i gang med hetzen mod den nye kandidat, der til gengæld kan glæder sig over at have indsamlet over 1,6 millioner underskrifter på bare en uge med mange menneskers hjælp.

Mere om præsidentvalget i Polen på dansk?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.
DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.