Præsident: Polen vil give MiG-29 jagerfly til Ukraine

MiG-29 jagerfly

ABU DHABI: Polens præsident Andrzej Duda siger onsdag aften, at Polen gerne vil give sine MiG-29 jagerfly til Ukraine.


Polens præsident Andrzej Duda er klar til at give Ukraine de polske MiG-29 jagerfly. Det siger har til CNN International, under et besøg i Abu Dhabi. Duda sagde desuden, at Ukraine også vil modtage F-16 jagerfly. Det skal koordineres i en international koalition, mener præsidenten.

Alle polske MiG-29 jagerfly til Ukraine

– De resterende ​​MiG-29 jagerfly som vi har i Polen, og som i dag bruges af vores luftvåben, er vi klar til at levere. Og jeg er sikker på at Ukraine vil være klar til at bruge dem med det samme, siger den polske præsident til det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP. Duda sagde også, at det ikke vil svække det polske forsvar, da landets vigtigste militære behov i dag er langtrækkende artilleri.

Andrzej Duda: Rusland skal tabe

Præsidenten sagde også, at det er nødvendigt for at sikre den globale fred, er det nødvendigt at Rusland taber i Ukraine.

– For at den globale fred kan opretholdes, og ikke mindst i landene i Centraleuropa og andre nabolande, som er udsat for russisk imperialisme – og for at disse lande kan have et trygt og fredeligt liv – så må Rusland komme ud af krigen. Ud som en nation der ikke har vundet. Det må mislykkes for dem, sagde Andrzej Duda under sin rundrejse i Mellemøsten.

Gratis nyheder er slet ikke gratis at lave!

Kære trofaste læser. Vi har valgt, at vi ikke vil have en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne at danskerne kender så meget som muligt til Polen i Danmark. Hvis du vil støtte os i den tanke, vil vi være yderst taknemlige for at modtage et lille bidrag til vores arbejde. Det vil være en meget stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 eller DKK 500,00 – mange tak for din opmærksomhed.

 

Præsident og statsminister: Intet angreb på Polen

 

 

Message by the President of the Republic of Poland