Putin ville kræve permanent flyveforbud over Polen

flyceforbud-polen
Putin havde ventet hurtig sejr i Ukraine, og ville kræve flyveforbud over Polen, Estland, Litauen og Letland. Grafik: The Sun.

LONDON: Ruslands præsident Putin ventede en hurtig sejr i Ukraine, NATO’s opløsning og ville kræve flyveforbud over Polen og Baltikum.


Ruslands præsident Vladimir Putin havde regnet med en hurtig sejr i Ukraine, og at NATO ville gå i opløsning, viser hemmelige dokumenter. Det er dokumenter fra den nationale sikkerhedstjeneste FSB, der er blevet lækket til britiske The Sun. Derefter ville han genopbygge det gamle Sovjetunionen. Dokumenterne påpeger også, at vestlige lande vil ”bede Putin om nåde og ikke angribe dem”. Ifølge dokumenter skulle krigen i Ukraine højeste vare to uger.

Dokumenterne er blev sendt til Vladimir Osachkin, der er formand for menneskerettighedsorganisationen Gulagu.net.

(Artiklen fortsættes under)

Fogh Rasmussen: Vi var for naive i forholdet til Putin

LINK: Anders Fogh Rasmussen: Vi tog fejl af Putin

Flyveforbud over Polen

E-mails mellem FSB-topfolk viser også, at Putin betragter de baltiske lande og Polen som en stor trussel. The Sun skriver, at den russiske præsident ville stille et ultimatum til Vesteuropa efter invasionen af ​​Ukraine. Han ville kræve, at landene ville accepterede den russiske besættelse, samt at der blev indført flyveforbud over Polen og Estland, Letland og Litauen.

Ifølge dokumenterne var Putin sikker på at NATO ville gå i opløsning, og at landene også ville acceptere missilangreb på Polen og de baltiske lande.

Dokumenterne indeholder også planer for genopbygningen af Sovjetunionen (USSR).

– I fremtiden vil det give Rusland mulighed for at tage politisk kontrol over en række lande, der var en del af USSR, fremgår det af dokumenterne.

LINK: The Sun om Putins planer for krigen i Ukraine