Regering køber ministerbiler for EU-integrations midler

kaczynski_pressefrihed
Der skal nye ministerbiler til mener den polske regering. Kaczynski-regeringen bruger EU integrationspenge til at blive bedre kørende. I alt har regeringen bestil 308 luksusbiler – 20 af dem er ministerbiler. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens regering har midt i krisen bestilt 308 luksusbiler til statsadministrationen. Bilerne medfinansieres af EU-integrations midler.


Med penge fra EU, der egentlig var øremærket til integrationsformål, har Polens regering bestilt nye ministerbiler og andre luksuskøretøjer til statsadministrationen. Det skriver det polske Fakt, der også fremviser dokumentation for påstanden.

For mange ministerbiler

20 nye ministerbiler er der på bestillingslisten, selv om der kun er 14 ministerier i Polen. I alt har den polske regering bestilt 308 luksusbiler, der skal fordeles mellem 70 statslige institutioner.

Integrations midler

Medfinansieringen fra EU kommer gennem et program, der giver penge til logistisk støtte til sociale integrationsformål. Det er særdeles tvivlsomt, om købet af de mange biler, er foreneligt med formålet med tildelingen af EU-midlerne. Det er den Europæiske Unions Asyl-, Migrations- og Integrationsfond, der efter planen skal betale hovedparten af de nye luksusbiler.

Voldspenge brugt til kriminalitet

I så fald, er det ikke første gang, at EU-midler bruges mod hensigten. Sidste år måtte en vicejustitsminister gå af, fordi EU-penge der skulle hjælpe polske voldsofre, i stedet for gik til en illegal trolle-fabrik, der skulle sprede falske og dårlige nyheder, om regeringens modstandere. I Polen ved man, at det i virkeligheden var justitsminister Zbigniew Ziobro der stod bag. Samme mand, som sammen med Jaroslaw Kaczynski, står bag de kontroversielle nye polske retsreformer, herunder den forfatningsstridige forfatningsdomstol.

Minister skal vurdere minister

Samme justitsminister er – i lighed med danske Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti – anklaget for fusk fra deres tid som medlemmer af Europa-Parlamentet. Sagerne er overdraget til de nationale myndigheder, og i Polen er det anklagemyndigheden, der styres af justitsministeren, der skal besluttet om han har gjort noget kriminelt i Bruxelles, efter at EU’s svindelkontor har overdraget sagen til Polen.

Der er foreløbig ingen reaktion fra EU.

PS! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.