Robert Lewandowski ikke klar til første EM-kamp

første EM-kamp
Robert Lewandowski kommer ikke med til den første EM-kamp søndag mod Holland. Skaden i kampen mod Tyrkiet var værre end først antaget. Foto: PZPN.

WARSZAWA: Der er dårligt nyt fra den polske EM-lejr – topscorer og anfører Robert Lewandowski bliver ikke klar til første EM-kamp.


Det polske fodboldlandsholds anfører – Robert Lewandowski – kommer ikke med i den første EM-kamp søndag mod Holland. Det oplyser landsholdets læge Jacek Jaroszewski.

– Vi gør alt for, at Robert kan spille i den anden kamp mod Østrig, skriver Jaroszewski på det polske fodboldforbund PZPN’s sociale medier.

Lewandowski blev skadet i første halvleg i venskabskampen mod Tyrkiet mandag – en kamp Polen vandt 2 -1. Det var hans landskamp nummer 150 – som er polsk rekord – lige som anføreren også er polsk topscorer med 82 mål for de hvid-røde.

(Fortsættes under)

Polen vinder sidste testkamp i sidste minut

Lewandowski for sjette gang

EM 2024 i Tyskland er den sjette store turnering han deltager i. Lewandowski var med ved EM 2012 (Polen og Ukraine), EM 2016 og EM 2021 samt VM i 2018 og VM 2022. Han har spillet med i alle kampene, og søndagens kamp mod Holland, bliver den første EM-kamp i de store turneringer, han ikke deltager i.

Mandag sagde den polske landstræner Michał Probierz at han ikke er bekymret for Lewandowskis skade.

– Han har en lille skade, og det bør ikke være noget problem, sagde han. Men tirsdagens test viste noget andet.

Flere på skadeslisten

En anden værdifuld spiller Arkadiusz Milik kommer ikke til EM 2024, da han har pådraget sig en skade der gør ham ukampdygtig de næste 4 – 6 uger.

Tirsdag klokken 17.30 flyver Robert Lewandowski og hans holdkammerat fra Warszawa til Tyskland, og ventes at kommer til deres hotel omkring klokken 20 i aften. Onsdag formiddag er der træning, som er åben for publikum.

 

 

 

 

 

 

 

 

Polen videre til EM-slutrunden efter straffespark

Uanset hvordan det går Polen i den første EU-kamp – så har vi fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde – f.eks. med et engangsbeløb på 200 eller 500 kroner. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.