Rusland: Polen skal betale krigsskadeserstatning

anden verdenskrig sovjetunionen
Rusland kræver krigsskadeserstatning fra Polen på 750 milliarder dollars, som kompensation for investeringer i landet efter Nazitysklands angreb. Polen blev dog angrebet af både Rusland og Tyskland i samme måned i 1939 efter gensidig aftale. Russiske og tyske soldater mødes i den polske by Brest den 22. september 1939. Det skete efter en aftale mellem de to aggressorer. En dansk professor med rod i det ekstreme venstreorienterede miljø i Danmark i 1980’erne, hævder nu at Sovjetunionen først deltog i Anden Verdenskrig, da Nazityskland angreb Sovjetunionen i juni 1941. Foto: Historiske Fotos.

MOSKVA: Formanden for det russiske parlaments underhus kræver nu, at Polen skal betale krigsskadeserstatning for genopbygning efter Anden Verdenskrig.


Krav om krigsskadeserstatning. Formanden for Dumaen, det russiske parlaments underhus, Vyacheslav Volodin, sagde søndag, at Polen skal straffes for at ”forråde den historiske hukommelse om at Sovjetunionen befriede Polen fra Nazityskland”, skriver onet.pl.

750 milliarder dollars i krigsskadeserstatning

Volodin siger, at Polen eksisterer som stat alene på grund af Rusland. Han kræver at Warszawa betaler over 750 milliarder dollars for at kompensere for de sovjet-russiske investeringer i Polen efter Anden Verdenskrig.

Men det er ikke bare penge, som den russiske parlamentsformand kræver. Han vil også have at Polen tilbageleverer de områder, som polakkerne fik tildelt i asken efter Anden Verdenskrig.

Forbud mod polske lastbiler

Volodin siger også, at det russiske parlament mandag vil overveje et forbud mod at lukke polske lastbiler ind på russisk territorium. Parlamentsformanden siger, at det vil betyde store økonomiske problemer og tab af arbejdspladser i Polen.

I april sagde Rusland, at regiment vil komme med en hård reaktion på det som Moskva betegner som en ulovlig beslaglæggelse af den russiske ambassades skole i Warszawa. Moskva mener der er tale om en krænkelse af de diplomatiske aftaler.

Udviste 45 diplomater

I marts 2022 udviste Polen 45 russiske diplomater, der er mistænkt for at arbejde for de russiske efterretningstjenester. Alt tyder på en voldsom optrapning af retorikken og konflikten mellem Moskva og Warszawa. Nu kræver Moskva krigsskadeserstatning.

LINK: Ruslands statsduma – parlamentets underhus

Kaczynski kræver milliarder i krigsskadeserstatning

LINK: Kaczynski kræver milliarder i krigsskadeserstatning