Sharia gælder i Sverige ifølge Jaroslaw Kaczynski

  PiS_Jaroslaw_Kaczynski_polennu

  Formanden for Polens største oppositionsparti Lov og Retfærdighed (PiS) Jaroslaw Kaczynski udtalte i Sejmen, at Sharia gælder i Sverige. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  WARSZAWA: Sveriges ambassade modsiger udtalelse fra Kaczynski i Sejmen om, at Sharia gælder i 54 områder i Sverige.


  Onsdag deltog polske top-politikere i en debat om flygtninge i det polske parlaments underhus Sejmen. Det skete efter, at den polske statsminister Ewa Kopacz havde fremlagt en redegørelse over flygtningesituationen i EU.

  Sharia i Sverige

  Formanden for det største oppositionsparti Lov og Retfærdighed (PiS) Jaroslaw Kaczynski advarede imod at få for mange immigranter til Polen.

  – Der eksisterer en alvorlig fare for, at immigranterne ikke vil overholde vores lovgivning, og ikke vil følge vores skikke og love, sagde Kaczynski.

  – Det kan blive lige som i Sverige, hvor der eksisterer 54 områder, hvor sharia gælder, og svenskere nogle steder er bange for at hejse flaget, fordi der er et kors på.

  Modsagt af ambassade

  Sveriges ambassade udsendte senere på dagen en udtalelse på twitter, hvor ambassaden modsagde Kaczynski.

  – Der eksisterer mange misforståelser angående immigrationen til Sverige, blandt andet i forhold til gældende lov. Vi vil gerne gøre det klart: I Sverige gælder svensk lovgivning, skrev den svenske ambassade på twitter.

  Anti-europæisk og fremmedfjendsk

  Statsminister Ewa Kopacz fra partiet Borgernes Platform (PO) advarede derimod om, at Kaczynskis linje vil føre Polen ud af EU.

  – Fem uger før valget har PiS med sin formands ord vist os PiS sande ansigt som et anti-europæisk og fremmedfjendsk parti, der konstant er på udkig efter stridigheder og fjender. Det er den første annoncering, ja det er den første annoncering af, at Polen skal føres ud af EU, og det bør polakkerne få at vide, sagde statsministeren.

  Kaczynski bestemme stadig

  – Jeg ved, hvordan jeres regering kommer til at se ud, jeres regering bliver umyndiggjort. Formand Jaroslaw Kaczynski kommer ikke til at stå i spidsen for regeringen, men hver eneste gang, der skal besluttes noget, bliver den nødt til at spørge ham, om den må gøre det ene eller det andet, sagde Kopacz, med henvisning til, at partiet Lov og Retfærdighed går til valg med en af partiets næstformænd Beata Szydlo som statsministerkandidat.

  Regering imod EU-kvoter

  Statsminister Ewa Kopacz appellerede i Sejmen til, at Polen påtager sig rollen som en loyal partner i EU i forhold til flygtningekrisen.

  Regeringen har dog samtidig modsat sig, at EU skal bestemme antallet af flygtninge i Polen gennem EU-bestemte kvoter, og regeringen har endnu ikke sat nogen tal på, hvor mange flygtninge Polen er klar til at tage.

  Jaroslaw Kaczynski anbefalede under debatten, at Polen ikke skal modtage nogen flygtninge men i stedet skal tilbyde at betale til driften af flygtningelejre i Mellemøsten og Nordafrika.

  Der er parlamentsvalg i Polen 25. oktober.