Sverige: Polens parlaments næstformand lyver

Formanden for regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) Jaroslaw Kaczynski, i muntert lag i Chelm sammen med det polske parlaments næstformand, Beata Mazurek. Foto: PiS.


Den svenske justitsminister Morgan Johansson tager i kraftige vendinger afstand fra udtalelser fra det polske parlaments næstformand, Beata Mazurek. Regeringspartiets fremtrædene medlem skrev fornylig om forholdene i Sverige:

– Attentater, stigende kriminalitet, voldtægt, frygt og områder hvor kun sharia-loven hersker. Det er konsekvenserne af multikultur og åbne døre for indvandrere. Beata Mazurek har også sagt, at “svenskerne flygter fra deres fædreland til Polen for at finde fred og normalitet”.

Løgn og opspind

Men det afviser Sveriges justitsminister som en lodret løgn. Migrationsstrømmen går i den stik modsatte retning, siger ministeren til Aftonbladet. Alene i 2017 og 2018 kom der mere end 8.000 polakker til Sverige. Det er mere end tre gange så mange polakker i Sverige, end det samlede antal svenskere der bor i Polen.

Problemer med polske bander

Den svenske justitsminister Morgan Johansson erkender at Sverige har problemer med udenlandske bander – især mange polske. De er ansvarlig for halvdelen af alle indbrud i Sverige, og for 90 procent af alle tyverier af biler, bådmotorer og landbrugsmaskiner, siger den svenske minister.

Den svenske justitsminister opfordrer Polen til at hjælpe Sverige, med at få afsløret de omfattende tyverier fra polske bander, fremfor at fremsætte løgnagtige påstande om forholdene i Sverige.

Løgn og latin

Det er ikke nyt, at regeringspartiet Lov og Retfærdig (PiS) kommer med usandheder og skræmmebilleder om udlandet. For fire år siden, sagde Jaroslaw Kaczynski blandt andet, at Danmark var et forfærdeligt land, hvor det er tilladt at have sex med børn, hvis de bare er 12 år gamle. Danmarks daværende ambassadør forklarede partiformanden at det ikke var korrekt, men Danmark har aldrig modtaget nogen beklagelse eller undskyldning.

Den svenske regering forventer næppe heller en undskyldning, men har afvist den polske næstformands løgn om Sverige overfor svenske og polske medier.