To polakker blandt dræbte gidsler i Gaza

To af de dræbte gidsler i Gaza er polakker, bekræfter Polens udenrigsministerium. Arkivfoto.

WARSZAWA: To polakker er blandt de fire dræbte gidsler i Gaza, der blev fundet mandag, oplyser Polens udenrigsministerium.


To polakker er blandt de dræbte gidsler i Gaza, bekræfter Polens udenrigsministerium. Mandag bekræftede den israelske hær (IDF), at fire gidsler i Gaza var fundet dræbt. Hvem der har dræbt gidslerne, skal nu undersøges, oplyser IDF. Der er mistanke om, at det var den israelske hær der ved en fejl, dræbte gidslerne.

Tidligere i år blev en polak dræbt, da han som nødhjælpsarbejder blev dræbt af israelske bomber, sammen med flere kolleger.

(Fortsættes under)

Polsk nødhjælpsarbejder dræbt i israelsk luftangreb

Ifølge dagbladet Times of Israel var de fire dræbte gidsler i Gaza, den 79-årige Chaim Peri, 84-årige Amiram Cooper, 80-årige Joram Metzger og 51-årige Nadav Popplewell.

– Vores tanker går til de efterladte familier, skriver Udenrigsministeriet på X-twitter. Ministeriet gentager i meddelelsen sin opfordring til øjeblikket våbenhvile og frigivelse af alle gidsler i Gaza.

41 gidsler i Gaza døde

IDF bekræfter, at 41 af de i alt 120 gidsler er døde. Den 7. oktober bortførte den palæstinensisk gruppe Hamas 251 mennesker ved en musikfestival i Israel.

Polen støtter Palæstina som nyt medlem af FN

 

Støt et frit medie – støt polennu.dk

Hos polennu.dk har vi fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Vi vil gerne lave endnu flere nyheder, og hvis du vil hjælpe os i det arbejde, kan du støtte os økonomisk. Vores sædvanlige betalingssystem er aktuelt frakoblet af sikkerhedsmæssige grunde, men du kan støtte polennu.dk med Mobile Pay eller bankoverførsel.

MOBILEPAY 23435905 – eller Danske Bank: 4315 – 0012245351

Hvis du vil støtte polennu.dk fra en udenlandsk konto, så er vores bank oplysninger her: SWIFT: DABADKKK – IBAN: DK8730000012245351. På forhånd, tak!