Tre dages gratis musikfestival tæt på Danmark

Musikfestival
Udsigten fra scenen ved åbningen af musikfestival PolandRockFest torsdag. Foto: Pawel Krupka.

CZAPLINEK-BROCZYNO: Tre dages gratis musikfestival er begyndt i det nordlige Polen tæt på Danmark. Festivalen har holdt to års corona-pause.


Torsdag blev Pol’and’Rock musikfestival skudt i gang på et lufthavnsområde cirka 80 kilometer syd for Koszalin ved Østersøen. Festivalen arrangeres af Polens største frivillige indsamling – Det Store Juleorkester – som tak for frivillige hjælp til årets indsamlinger.

Uden musikfestival

Der ventes 50.000 deltagere til den populære musikfestival i år, efter to års corona pause. Arrangøren oplyser, at der er over 700 programpunkter på festivalen, der strækker sig over alt fra workshops, foredrag, konkurrencer og en masse koncerter. Der er 42 navne på årets festivalplakat, og festivalen har sit fokus på rockmusik.

Nyt budskab

De tidligere år har musikfestivalen slogan været: Kærlighed, venskab og musik. I året er det dog ændret til Ingen krig – solidaritet med Ukraine, på grund af den russiske krig i Ukraine.

Initiativtageren til Det Store Juleorkester – og musikfestivalen – Jerzy Owsiak sagde ved åbningen:

– I ser smukke ud, hele festivalen er smuk. Og vi gjorde alt fra vores side for at få dig til at føle dig hjemme her, for det er vores hjem, sagde Owsiak.

LINK: Læs mere om festivalen her 

Den myrdede Gdansk borgmester Pawel Adamowicz enke, Magdalene Adamowicz – her sammen med lederen af Det Store Juleorkester, Jerzy Owsiak. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

 

Koncerter aflyst ved Polens største musikfestival

 

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.