Turistchef: Pandemien har givet os nye rejsevaner

turistchef-polen
Pandemien har givet nye rejsevaner, og det kan gavne Polen når det gælder turister fra Danmark, Norge og Sverige, siger den polske turistchef blandt andet i en samtale med polennu.dk. På billedet er det polennu.dks udsendte Justyna Krawczyk. Arkivfoto.

STOCKHOLM: Polens turistchef i Norden er glad for at CNN anbefaler Polen, men mener også at pandemien har gavnet polsk turisme fra Danmark.


Amerikanske CNN har i en række forslag til rejser, fremhævet Polen som turistland blandt 23 anbefalinger af destinationer verden over. Vi har spurgt turistchefen for Norden, Malgorzata Hudyma hvad den amerikanske anerkendelse betyder for Polen.

– Den polske turistorganisation (PTO, red.) og kontoret i Stockholm er glade for, at Polen står allerførst på listen over anbefalede destinationer for rejsende i 2023, siger turistchefen til polennu.dk. Selv om der er glæde over anbefalingen, ser turistchefen først og fremmest nye positive regionale effekter af corona-pandemien.

(Artiklen fortsættes under)

Ny plan: Polske hoteller åbner igen den 8. maj

– Det ser godt ud for turismen i det kommende år. Vi er begyndt at håndtere covid-19 som en del af dagligdagen, og at det ikke længere kan stoppe os i at planlægge årets store oplevelser, hvor rejser er en af dem, siger Hudyma.

– Pandemien har givet skandinaverne nye rejsevaner. Polen er meget tæt på, og for mange fortsat et ukendt rejsemål, som man nemt kan nå – takket være de mange fly og færgeforbindelser der er fra Danmark, Norge og Sverige. CNN-anbefalingen kommer som et ekstra rygstød i denne udvikling, men har først og fremmest effekt på antallet af rejsende der kommer til Polen fra uden for Europa, hvor planlægning og grundige forberedelser før rejsen er en vigtig faktor, vurdere Margorzata Hudyma, chef for Polens Turistorganisation (PTO) i Norden

LINK: CNN-anbefaling af Polen som turistmål (engelsk)

I CNN ’-anbefalingen fremhæves Krakow, Warszawa, Gdansk, Poznan og Wroclaw, ligesom de polske bjerges naturrigdomme også fremhæves.

LINK: Rejsetips til Polen (PTO)

Solidaritet med Polen og Ukraine

CNN Travel argumenterer også for Polen som turistland, på grund af landets rolle med at hjælpe Ukraine og flygtninge fra krigen i Ukraine.

– I solidaritet med polakkerne, der har vist solidaritet overfor Ukraine, skriver CNN. Lidt over ni millioner mennesker er kommet til Polen fra Ukraine siden 24. februar sidste år.

Da Rusland invaderede Ukraine, blev polsk turisme da også umiddelbart påvirket. I den første måned – i marts sidste år – blev 30 til 40 procent af bestillinger af rejser, annulleret, sagde Polens vice sports- og turistminister Andrzej Gut-Mostowy, dengang.

LINK: Rejsetips til Polen (PTO)

Malgorzata_Hudyma_PTO_Turistchef_Norden_Polen_Martin_Bager_polennu
Polens turistchef i Norden, Malgorzata Hudyma. Arkivfoto.

Direkte fly mellem Danmark og Polen som aldrig før

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk.

Du kan støtte os med et engangsbidrag på

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00.
Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

 

Støt polennu.dk og få mere viden