Tyskland følger Polen – udviser russiske diplomater

Russiske diplomater
Den tyske udenrigsminister Annalena Baerbock under et besøg i Moskva i januar, hvor hun mødte sin russiske kollega. Nu har Tyskland udvist 40 russiske diplomater. Arkivfoto.

BERLIN: Tyskland udviser 40 russiske diplomater, som reaktion på myrderierne i Bucza i Ukraine, oplyser det tyske udenrigsministerium.


Den tyske forbundsregering har besluttet af udvise 40 russiske diplomater. Udvisningerne kommer som en reaktion på de russiske myrderier i forladte ukrainske områder. Det er især massakren i Bucza der har fået Tyskland til at reagere, oplyser den tyske udenrigsminister Annalena Baerbock. Det skriver det frie medie onet.pl.

Mere støtte til Ukraine

Den tyske regering besluttede samtidig at øge støtten til de ukrainske styrker og styrke NATO’s østlige flanke mod Rusland.

– Billederne fra Bucza vidner om en helt utrolige brutalitet hos den russiske ledelse og de, der følger deres propaganda, siger Baerbock.

 

45 russiske diplomater udvist efter afsløring af spionage

Udvisning af russiske diplomater

– Forbundsregeringen har derfor besluttet, at et betydeligt antal ansatte på den russiske ambassade, som hver dag arbejder imod Tysklands frihed og mod sammenhængskraften i vores samfund, anses for værende uønskede, sagde ministeren.

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00 DKK 200,00 DKK 500,00 DKK 1.000,00 DKK 5.000,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned DKK 100,00 pr. måned DKK 200,00 pr. måned