Udenrigsministerens bil eksploderet i Warszawa

radek_sikorski_jens_moerch_polennu
Polens tidligere udenrigsminister Radek Sikorski – gift med den amerikanske journalist og forfatter Anna Applebaum – vil anke en afgørelse, hvor han er dømt til at sige undskyld til Jaroslaw Kaczynski for nedsættende udtalelse om hans bror i forbindelse med Smolensk ulykken i 2010. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

Anna Appelbaum, den polske udenrigsminister kone, fik Pulitzer-prisen i 2003 for hendes bog: Gulag. Arkivfoto.


WARSZAWA: Den polske udenrigsminister Radek Sikorskis bil eksploderede lørdag aften. Bilen bruges af hans kone, den amerikanske journalist Anne Appelbaum.


Udenrigsministerfruen i Polen, Anne Appelbaum, har fået ekstra beskyttelse af myndighederne, efter at hendes bil eksploderede lørdag aften i Warszawa-forstaden Jozefow.

Underlige lyde

Anna Appelbaum kørte i parrets nyere firehjulstrækker lørdag omkring klokken 20 i en forstad til den polske hovedstad, hvor ministerfruen undrede sig over mærkelige lyde fra motoren.

Hun standsede bilen og stod ud, hvorefter den eksploderede. Ministerfruen slap uskadt.

Særlig beskyttelse

De polske myndigheder kender endnu årsagen til eksplosionen, men vil ikke tage nogen chancer, og derfor har specialenheder slået en jernring om ministerfruen.

BOR (polsk sikkerhedstjeneste red.) har fået overdraget ansvaret for Anne Appelbaums sikkerhed, og korpsets talsmand major Dariusz Aleksandrowicz, siger:

– Vi er i gang med en grundig undersøgelse af årsagen til eksplosionen. Indtil da vil Anne Applebaum være under regeringens beskyttelse, siger talsmanden.

Kendt forfatter og journalist

Anne Applebaum er, udover at være gift med den polske udenrigsminister Radek Sikorski, en anerkendt amerikansk forfatter og journalist. Anne Appelbaum er kendt fra amerikanske tv, og har skrevet flere bøger.

En af dem, Gulag – om de russiske straffelejre, gav hende Pulitzer-prisen i 2003.

Mest troværdig

Ved en meningsmåling i november, blev den polske udenrigsminister udråbt som den mest troværdige polske politiker, og var i foråret på tale som generalsekretær for NATO.