Ukraine vil hjælpe Polen med leverancer af kul

Polen Ukraine elnet
14 er døde af bakterie forgiftning og mange er indlagt på hospitalerne i den polske by Rzeszow. Myndighederne har endnu ikke fundet smittekilden. Arkivfoto.

KIEV: Ukraine vil med al sandsynlighed forsyne Polen med kul. 100.000 tons i indeværende måned, siger den ukrainske regeringschef.


Ukraine vil formentligt hjælpe Polen med leverancer af kul, siger Ukraines statsminister Denys Shmyhal. Han oplyser samtidig, at der tales om 100.000 tons kul allerede i september.

Polsk-ukrainsk dialog om kul

– I øjeblikket forbereder vi os sammen med EU på at klare den sværeste vinter i mange år. I går drøftede vi en fælles handlingsplan i den retning med den polske statsminister Mateusz Morawiecki, siger den ukrainske regeringschef.

– Det er tale om cirka 100.000 tons kul allerede i september, som nu er kritisk nødvendige for vores polske partnere, sagde han.

Ukraine har kullagrer på næsten 2 millioner tons kul, hvilket er to og en halv gang mere end ved samme tid sidste år.

A-kraft før tid

Den ukrainske regeringsleder oplyser også om et stort kraftkabel mellem Chmielnik-atomkraftværket i Ukraine og den polske by Rzeszow.

– Vi planlagde at blive færdige inden den 14. december, men takket være en fremskyndelse af ​​arbejdet bliver vi færdige en uge tidligere.

– Det giver os mulighed for at eksportere op til 1.000 MW yderligere til Polen, siger den ukrainske statsminister.

Panik i regeringen: Polen er løbet tør for kul

polennu.dk har ikke bygget en betalingsmur

Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.

 

LINK: Polen lukker alle miner med kul