12 polakker dræbt i alvorlig busulykke i Kroatien

Busulykke
En polsk turistbus er forulykket i Kroatien. Foreløbig er 12 polakker meldt dræbt, mens 32 er kvæstet. På den forulykkede bus står der DK Bus.dk. Det danske selskab oplyser, at de solgte bussen til Polen for flere år siden, netop fordi den kræver to chauffører. Foto: HRT vijesti/Twitter.

OPDATERET: 12 polakker er dræbt i en busulykke i Kroatien lørdag morgen. 32 er kvæstet, heraf er de 19 i kritisk tilstand.


12 polakker blev dræbt i en alvorlig busulykke lørdag morgen klokken cirka 5:40. Ulykke skete på motorvej A4 i Varajdin-regionen, nord for den kroatiske hovedstad Zagreb. Alle ofrene for ulykken er polske statsborgere, der var på pilgrimsfærd til det religiøse sted Medjugorje.

Busulykke: Chauffør faldt i søvn?

Bussen kørte af vejen og i grøften, men de nærmere omstændighederne er ikke afklaret endnu, oplyser politiet. Flere medier hævder, at chaufføren faldt i søvn.

Målet for rejsen var Medjugorje, hvor de polske pilgrimme var på vej til, er en lille by hvor troende siden 1981 er valfartet til. Stedet er ikke anerkendt af Vatikanet, men hvert år besøge stedet af cirka 2,5 millioner mennesker.

Dansk bus

På den forulykkede bus står der DK Bus.dk. Det danske selskab oplyser på Facebook, at de solgte bussen til Polen for flere år siden, netop fordi den kræver to chauffører.

 

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.