120 jobs flytter fra Sønderjylland til Polen

  Kongskilde_udvider_i_Polen_polennu

  Kongskilde har i forvejen en fabrik i en forstad til Warszawa, som nu bliver styrket som følge af lukningen i Danmark. PR-foto.


  KØBENHAVN: Den danske producent af landsbrugsmaskiner Kongskilde, flytter 120 jobs fra Sønderjylland til Polen.


  Det danske producent af landbrugsmaskiner, Kongskilde, lukker ned for produktion i Sønderjylland, og flytter til en forstad til Warszawa.

  Tvivlsom marked

  Da der fortsat ingen udsigt til bedring på det internationale marked for landbrugsmaskiner, tager maskinproducenten Kongskilde Industries A/S nu konsekvensen og flytter produktionen i Sønderborg til Polen. Det sker som et led i den planlagte omstillingsproces, der skal gøre Kongskilde rentabel, skriver Maskinbladet.

  Mere moderne produktion

  – Vi er kommet langt i turnaround-processen, men der er en væsentlig forbedringsmulighed ved at flytte produktionen fra Sønderborg til Polen, hvor vi har en mere moderne fabrik med mulighed for lean-produktion. Dermed kan vi opnå en række synergier, så vi øger konkurrencekraften og forbedrer rentabiliteten, siger Ole Gade, administrerende direktør i Kongskilde til Maskinbladet.

  Det er produktionen af en række græslinjeprodukter samt nøgleprodukter som fuldfoderblandere, der fremover skal produceres på Kongskildes fabrik i Polen.

  De påtænkte afskedigelser vil finde sted efter gældende regler, oplyser selskabet.