14 personer er døde af kulde i Polen

  Kulden_har_bidt_sig_fast_i_Polen_polennu

  Regioner i det centrale og østlige Polen er sat i alarmberedskab på grund af hård frost. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Hård frost har sat over halvdelen af Polen i alarmberedskab, og 14 personer har allerede mistet livet på grund af kulde.


  Polens centrale og østlige regioner er sat i alarmberedskab på grund af hård frost, der begyndte nytårsaften og forventes at vare til onsdag i denne uge.

  Natten til søndag nåede temperaturen ned på minus 20 grader i det nordøstlige Polen og og minus 16 grader i Warszawa, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

  Politiet beder om hjælp

  Politiet melder om 14 dødsfald på grund af kulden og har bedt folk til ringe til alarmcentralen, hvis de finder personer, der ligger udendørs og er nedkølede.

  Polens socialminister har også opfordret folk til at hjælpe hjemløse og mindet om, at alle polske regioner har døgnåbne krisecentre til hjemløse.

  Fare for gas-udslip

  Polens brandvæsen advarer samtidig om, at faren for gasudslip stiger i frostvejr og opfordrer til at tjekke gasfyr og komfurer og sikre, at udluftningssystemerne virker.

  Brandvæsnet måtte lørdag rykke ud 32 gange på grund af kulilte-udslip, der endte med at koste tre personer livet alene lørdag.