18 film skal dyste om Polens vigtigste pris

  Michał_Oleszczyk_gdynia_filmfestival_polen_polennu

  Festivalens leder gennem årtier, Leszek Kopec og den kunstneriske leder Michal Oleszczyk der fik sin debut i jobbet ved festivalen i 2014. Foto: Jakub Wozniak, polennu.dk.


  GDYNIA: Juryen bag Polens største filmfestival, Gdynia Film Festival, har udvalgt 18 film til dette års festival i september.


  Gdynia Film Festival, der gennemføres i år for 40. gang, har udvalgt 18 polske film til hovedkonkurrencen.

  Flere med i opløbet

  – Det har været et godt år for polske film, og årets rige udvalg af film afspejler det med al tydelighed, siger festivalens kunstneriske leder, Michal Oleszczyk til polennu.dk.

  – Det har været svært at vælge de 18 film, da der var flere at vælge imellem end året før, siger den kunstneriske leder. I alt blev juryen præsenteret for 53 film.

  SE LISTEN
  Eksternt link: 40. Gdynia Filmfestival 2015 (engelsk)

  Mange debutanter

  – Men vi har fundet en gylden middelvej, så der vises et bredt udsnit af de polske film. Især glæder det mig, at der er mange debutanter bag de udvalgte film, og så får flere af filmene premiere på festivalen, siger Michal Oleszczyk.

  Festivalen, der er Polens største, er sammensat af cirka 1.500 events og 500 filmvisninger. Den Oscar-vindende polske film, Ida, vandt hovedprisen i Gdynia i 2013.

  Dansk deltagelse

  I 2014 havde festivalen fokus på Danmark og danske film. Fra Danmark deltog blandt andet Anders Refn, Ole Østergaard, Rumle Hammerich, Steen Hommel og Maja Giannoccaro.

  I anledning af jubilæumsåret, har arrangørerne besluttet at invitere alle prisvinderne fra de tidligere år med til festivalen.

  Danske rejser

  Festivalen gennemføres fra den 14. – 19. september, og rejsebureauet POLENGO i Valby kan arrangere billetter og rejser til festivalen.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Gdynia Film Festival (engelsk)