2.000 soldater til grænsen mod Hviderusland

soldater Polen Hviderusland
Polens forsvarsminister Mariusz Błaszczak vil sikre at der fremover er 2.000 soldater langs grænsen til Hviderusland, og ministeren har givet ordre til at bygge et 2,5 meter højt hegn. Byggeriet går i gang i denne uge. Arkivfoto.

WARSZAWA: 2.000 polske soldater er snart på plads langs grænsen til Hviderusland. Et pigtrådshegn erstattes nu af et 2,5 meter højt hegn.


Polens forsvarsminister Mariusz Błaszczak, har meddelt at antallet af polske soldater langs grænsen til Hviderusland igen øges. Snart vil 2.000 polske soldater være på plads. I sidste uge kom 900 soldater til grænsen for at hjælpe de i forvejen et hundrede soldater på stedet. De mange soldater skal hjælpe grænsevagterne med at holde flygtninge – aktuelt fra Irak og Afghanistan – ude af Polen.

Soldater mod terrorister

Da forsvarsminister Mariusz Błaszczak i dag besøgte grænseområdet sagde han, at de 150 kilometer pigtråd, som hæren for nylig havde sat op, har vist sig at være utilstrækkeligt.

I stedet vil der i denne uge bliver påbegyndt opbygning af et 2,5 meter højt hegn, der skal udgøre en solid barriere, sagde ministeren mandag. Han sagde endvidere:

– Hegnet og de mange soldater skal beskytte os mod terrorister. -Jeg vil blive kritiseret af ”de politisk korrekte”, men efter en migrationskrise kommer et terrorangreb, sagde Błaszczak til dagbladet Rzeczpospolita.

– Det, der er sket i Belgien og Frankrig, er et resultat af migrationskrisen. Vi vil beskytte Polen mod disse reaktioner, sagde ministeren. Hegnet vil også forhindre menneske-handlere i at udnytte situationen, ved bevidst at flyve dem til Minsk, og ind over grænsen til EU-landene, sagde ministeren.

– Vi ved godt, at Lukashenko-regimet er knyttet til Kreml, sagde Błaszczyk med henvisning til den hviderussiske præsident.

– Der er ingen tvivl om, at det der sker i Minsk, hænger sammen med Rusland, sagde den polske forsvarsminister.

Mere nyt om polakker og Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00