2.500 fik evakuerings-varsel under oversvømmelser

  Vandstanden omkring Krakow er mere end en halv meter over alarmniveauet, men langt fra på niveau med oversvømmelserne i 2010. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Oversvømmelserne i Polen følges tæt af myndighederne. Vandstanden er mange steder over alarm-niveau, og i Lubelskie blev der søndag udsendt evakuerings-varsel.


  Oversvømmelserne i Polen bliver i denne omgang ikke lige så voldsomme som i 2010. Den kraftige nedbør er stoppet ved udspringene til de store floder, og oversvømmelserne bevæger sig nu gennem Polen via floderne Oder og Wisla.

  Toppede i Krakow

  Oversvømmelserne på Wisla toppede lørdag ved middagstid, hvor vandstanden i Krakow var 57 cm over alarm-niveau ifølge Polens institut for meteorologi og vandøkonomi.

  Vandstanden i Krakow var dog samtidig 380 cm under niveauet i 2010.

  Evakueringsvarsel for 2.500

  Søndag ved middagstid blev der udsendt evakueringsvarsel for en række landsbyer i Lubelskie regionen, der også blev oversvømmet i 2010. Varslet gjaldt mere end 2.500 indbyggere, der boede tæt ved diger, der er under reparation.

  Fortsætter mod Warszawa

  Oversvømmelserne på sidefloderne til Wisla vil ikke løbe sammen og ramme hinanden ifølge det meteorologiske institut. Oversvømmelserne forventes at ramme Polens hovedstad Warszawa på onsdag aften, hvor vandstanden når 690 cm, hvilket er en meter under niveauet i 2010.

  Solrigt og varmt fra mandag

  Vejret forventes fra mandag at blive varmere. Selvom der stadig er risiko for torden og kraftig regn, bliver nedbøren mere spredt, og det forventes ikke at kunne føre til flere oversvømmelser i floderne ifølge det polske institut for meteorologi og vandøkonomi.